Ειδήσεις

Επιχειρηματίας της λίστας Λαγκάρντ πλήρωσε «οικειοθελώς» €500.000 μετά την κατάθεση Φαλτσιανί

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως “εξυπηρετήθηκαν” από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία της Αθήνας επιχειρηματίας το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Το ποσό αφορά φόρους από φερόμενα αδήλωτα εισοδήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία και σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας το κατέβαλε στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να πετύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπει ότι εαν τα οφειλόμενα καταβληθούν παύει η ποινική δίωξη.

Δυο μέρες μετά το ταξίδι στο Παρίσι του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Καλούδη και τη συνάντηση τους με τον Εβρε Φαλτσιανί, τον άνθρωπο που έκλεψε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από το κατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό.

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά φέρεται και ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως “εξυπηρετήθηκαν” από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Την περασμένη Παρασκευή ο Εβρε Φαλτσιανί στην μαραθώνια κατάθεσή του έδωσε σημαντικά στοιχεία στις δικαστικές αρχές, τα οποία ήδη αξιολογούνται και διασταυρώνονται.

Ως προς τον επιχειρηματία, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση τον είχαν καλέσει προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Σε πρώτη φάση ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του “μαύρου” αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου