O σημαντικότερος παράγοντας για να εξελιχθεί ένας σκακιστής ή για να βελτιωθεί ένα παιδί στο σκάκι είναι να παίζει πολλές επίσημες παρτίδες. Ύστερα έρχεται η μελέτη (η πολύωρη προσωπική ενασχόληση) κι μετά η σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή, κάτι που ισχύει σε όλα τα αθλήματα. Χωρίς αγώνες δεν υπάρχει κίνητρο για βελτίωση και πρέπει ειδικά τα παιδιά να παίζουν όσο περισσότερο γίνεται.

Πολλά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το σκάκι πηγαίνουν σε τουλάχιστον 5-6 τουρνουά το χρόνο σε όλη την Ελλάδα για να παίζουν πραγματικές επίσημες παρτίδες. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης», αποφάσισε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών να διοργανώσει ένα διεθνές τουρνουά στο νησί μας, το 1ο Διεθνές Colossus Chess Cup of Rhodes, από 1 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Amathus στην Ιξιά, κυρίως για να τους δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα μεγάλο τουρνουά, με παίκτες από όλο τον κόσμο. Και για το λόγο αυτό επέλεξε η περίοδος της διοργάνωσης να είναι εκτός του σχολικού έτους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι διοργανωτές του «Ιππότη» αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οικονομικό όφελος το τουρνουά δε θα έχει. Το αντίθετο. Πολλοί από μας θα βάλουμε λεφτά από την τσέπη μας. Και να είχε κάποιο κέρδος, θα έμενε στον όμιλο φυσικά. Και πάντα -προς αποφυγή παρεξηγήσεων- τα οικονομικά του συλλόγου και του τουρνουά είναι ανοικτά για όποιον ενδιαφέρεται να τα δει.

Για να γίνει μια τέτοια διοργάνωση σωστά χρειάζεται πολλή δουλειά, οργάνωση, τρέξιμο, λεφτά (κύρια έξοδα είναι τα έπαθλα και οι φιλοξενίες των Grandmasters). Περιμένουμε λοιπόν να βοηθήσετε κι εσείς στην προσπάθειά μας, με στόχο το τουρνουά να πετύχει και να συνεχίσει να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε στα οργανωτικά, ή αν ξέρετε κάποιον που θα μπορούσαμε να τον προσεγγίσουμε για να μπει χορηγός και να διαφημιστεί με τους υπόλοιπους χορηγούς, παρακαλώ δηλώστε το στο mail του συλλόγου (cc.ippotis@gmail.com).

Το κύριο όμως που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να δηλώσουμε τώρα συμμετοχή για το τουρνουά, πληρώνοντας το παράβολο των 60€ που θεωρούμε ελάχιστο σε σχέση με το κόστος της διοργάνωσης, το όφελος που θα έχουμε ή με το κόστος συμμετοχής σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά ανά την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για οργανωτικούς λόγους να ξέρουμε από τώρα πόσοι και ποιοι θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε όλοι. Δηλώστε συμμετοχή τώρα».

Διεθνής Μετρ ο Σανδαλάκης

Ο νέος προπονητής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης», Άγγελος Σανδαλάκης με πολύ καλή εμφάνιση στο διεθνές τουρνουά της Καβάλας κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς σε 9 αγώνες αντιμετωπίζοντας πολύ ισχυρούς αντιπάλους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την απόδοσή του αυτή κατόρθωσε να πάρει την 3η νόρμα, και να συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να του απονεμηθεί ο τίτλος του διεθνούς μετρ (IM).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ