Αθλητικά

Ερασιτέχνης αθλητής εστράφη κατά του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Με αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε ένας ερασιτέχνης αθλητής κατά του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου αιτούμενος οδοιπορικά και λοιπά έξοδα.
Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται από το έτος 1991 τυγχάνει αθλητής του εναγόμενου αθλητικού σωματείου έχοντας συμμετάσχει σε πλειάδα πανελληνίων και διεθνών οργανώσεων σημειώνοντας μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλες διακρίσεις μέχρι και το έτος 2001.
Όπως εκθέτει ο ενάγων, από το έτος 1991 έως 1997 τα έξοδα ταξιδιών, διαμονής, διατροφής και κινήσεως ανήλθαν για όλες τις οργανώσεις στο ποσό των 23.477,62 ευρώ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς το αθλητικό σωματείο δύναται να χορηγεί τα έξοδα και εκείνος. Ο ενάγων ουδέποτε μέχρι και το έτος 1998 έλαβε αποζημίωση και παρά μόνο τον διαβεβαίωσαν κατόπιν συνεχών αιτήσεών του και αφού προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία αναγνωρίστηκαν από το σωματείο πως ο μόνος τρόπος να λάβει τα έξοδα που έκανε ήταν να υποβληθεί προσωποιημένο αίτημα για επιχορήγηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Πράγματι το σωματείο έλαβε έκτακτη συνολική επιχορήγηση το έτος 1998 ύψους 88.041,88 ευρώ στην οποία περιλαμβανόταν και το ποσό των 23.477,62 ευρώ που αντιστοιχούσε στα έξοδα του ενάγοντος. Ο ενάγων επανειλημμένως και προσφεύγοντας μάλιστα με δύο αγωγές ζητούσε το ως άνω ποσό, όμως απερρίφθησαν τελεσιδίκως και οι δύο ως αόριστες. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το σωματείο ενώ εισέπραξε το επίδικο χρηματικό ποσό που προοριζόταν για εκείνον εντούτοις το ιδιοποιήθηκε αρνούμενο να του το αποδώσει αν και το ζήτησε κατ’ επανάληψη από τότε που έμαθε ότι το εισέπραξε ήτοι από το έτος 2005.
Επίσης, ο ενάγων το έτος 2001 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας στη Βραζιλία κι εκεί τα έξοδά του ανήλθαν σε 5.868,40 ευρώ για τα οποία ήλθε σε συμφωνία με το σωματείο να τα εισπράξει μόλις υποβάλει τα δικαιολογητικά. Όπως εκθέτει όμως ούτε αυτά έλαβε παρόλο που το σωματείο έλαβε σχετική επιχορήγηση.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο ενάγων αιτείται με την αγωγή του το συνολικό ποσό των 32.347,02 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τη συμμετοχή του στις διοργανώσεις καθώς και χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια από την αχαριστία και την έλλειψη εκτιμήσεως που έδειξε το εναγόμενο προς το πρόσωπό του.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Ρωμαίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου