Ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε πως ό,τι έκανε ήταν με εντολή του πρωθυπουργού, εξηγώντας πως εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.

Μιλώντας στο Mega, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο εντός Ευρωζώνης με τους εταίρους», ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας.

«Η συμφωνία είναι συνθήκη συνθηκολόγησης μιας περήφανης κυβέρνησης» ανέφερε, ενώ όπως είπε, ως βουλευτής έχει υποχρέωση να διαβάσει το κάθε άρθρο και την κάθε παράγραφο, πριν προσπαθήσει να αποφανθεί επί της συμφωνίας.

«Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτό το πακέτο;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα.

Κατόπιν, τόνισε ότι «θα συνεχίσω να υπηρετώ το “όχι” της μεγαλειώδους Κυριακής».

Ερωτώμενος για το ταξίδι του την Παρασκευή στην Αίγινα, ο πρώην υπουργός εξήγησε πως «δεν ήταν ταξιδάκι στην Αίγινα, εκεί είναι το σπίτι μου. Έχω κάποιες υποχρεώσεις απέναντι σε ένα 11χρονο κορίτσι», εννοώντας την κόρη του.

Όσο για τη στάση των ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «η κακεντρέχεια έχει χτυπήσει το κόκκινο», ενώ σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι έφυγε για να δίνει διαλέξεις και να παίρνει χρήματα, απαντά: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ για καμία διάλεξη όσο είμαι βουλευτής».

newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ