Ειδήσεις

Σ. Πέτσας: Η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

“Η προκλητικότητα σταματά στην αποφασιστικότητα. Το δείξαμε αυτό τέλος Ιανουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα το κάνουμε πάντα”.

Ηχηρή είναι η απάντηση της Αθήνας, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι χρειαστεί, για να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο σεβασμός στο Διεθνές δίκαιο είναι όπλο μας… Από εκεί και πέρα, προσδοκούμε ότι θα σταματήσει αυτή η ρητορεία και θα σεβαστεί η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας…”, τόνισε ο κ. Πέτσας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Γνωρίζουμε όλοι τη σημασία της Αγίας Σοφίας και την ανάδειξη της ως πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Περιμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί όλο αυτό το πλαίσιο”, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, με αφορμή μήνυμα στο λογαριασμό του διευθυντή Επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, το οποίο ο τουρκικός τύπος ερμήνευσε ως σήμα ότι η Αγία Σοφία πρόκειται να ανοίξει ως μουσουλμανικό τέμενος.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.