ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hürriyet: Ο Κατρούγκαλος στηρίζει την Τουρκία στον “πόλεμο” με την Ολλανδία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κατρουγκαλος

Για τη στή­ρι­ξη που πα­ρεί­χε χθες στην Τουρ­κία, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Γιώρ­γος Κα­τρού­γκα­λος, στη δια­μά­χη της με την Ολ­λαν­δία, κάνει λόγο με δη­μο­σί­ευ­μά της η εφη­με­ρί­δα Hürriyet.

Σε χθε­σι­νή του συ­νέ­ντευ­ξή του στον ΣΚΑΙ ο ανα­πλη­ρω­τή­ςυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, πήρε θέση, στην έντα­ση που έχει δη­μιουρ­γη­θεί μετά την απα­γό­ρευ­ση της Ολ­λαν­δί­ας να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί πο­λι­τι­κή συ­γκέ­ντρω­ση για το δη­μο­ψή­φι­σμα της Τουρ­κί­ας στο Ρό­τερ­νταμ, λέ­γο­ντας ότι «ο κα­νό­νας στην Ευ­ρώ­πη είναι να επι­τρέ­πο­νται τέ­τοιες συ­γκε­ντρώ­σεις».

«Δεν επι­τρέ­πε­ται το προ­ε­κλο­γι­κό κλίμα να επεμ­βαί­νει και να δη­λη­τη­ριά­ζει τις σχέ­σεις με­τα­ξύ κρα­τών» τό­νι­σε, χθες ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Γιώρ­γος Κα­τρού­γκα­λος, σχε­τι­κά με την έντα­ση που επι­κρα­τεί στις σχέ­σεις της Τουρ­κί­ας με ευ­ρω­παϊ­κές χώρες.

Ο ίδιος υπο­γράμ­μι­σε πως «μόνον η κάθε χώρα μπο­ρεί να γνω­ρί­ζει εάν υπήρ­χε κίν­δυ­νος για τη δη­μό­σια ασφά­λεια ή όχι».

Η τουρ­κι­κή εφη­με­ρί­δα σε άρθρο της ανα­φέ­ρει ότι «Ο Έλ­λη­νας ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ευ­ρω­παϊ­κών Υπο­θέ­σε­ων, Γιώρ­γος Κα­τρού­γκα­λος, στή­ρι­ξε την Τουρ­κία, δη­λώ­νο­ντας στις 13 Μαρ­τί­ου, «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσω­τε­ρι­κές πο­λι­τι­κές απο­φά­σεις των άλλων χωρών, αλλά ο κα­νό­νας στην Ευ­ρώ­πη είναι ότι αυτές οι συ­να­ντή­σεις μπο­ρεί να γί­νο­νται

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.