Ρεπορτάζ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος ενόψει των εκλογών του Μαΐου

Σε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος οι διευθυντές όλων των δημοτικών υπηρεσιών προήδρευσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς, εν όψει των τριπλών εκλογών του Μαΐου.

Επιδίωξη του δημάρχου είναι να μην ατονήσει η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού, τη στιγμή μάλιστα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς, ξεκινώντας τη σύσκεψη, επεσήμανε ότι η θητεία της δημοτικής αρχής λήγει στις 31 Αυγούστου και δεν σχετίζεται με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.
Αυτό σημαίνει πως όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου Ρόδου θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν αδιαλείπτως και να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο κ. Κουσουρνάς ζήτησε από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και των τμημάτων του Δήμου να συνεχίσουν τους ελέγχους για την τήρηση του ωραρίου από το προσωπικό και να αντιμετωπίσουν όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με τις τοποθετήσεις των νέων διευθυντών, την αξιολόγηση του προσωπικού και άλλα θέματα.

Επίσης ο κ. Κουσουρνάς υπογράμμισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «δεχόμαστε όλους τους υποψηφίους με σεβασμό και ισότητα χωρίς όμως να μετατραπούν οι υπηρεσίες του Δήμου σε χώρους προεκλογικής προπαγάνδας ή προεκλογικών συγκεντρώσεων και χωρίς να σημειώνονται αντεγκλήσεις με υποψηφίους”.
Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων του Δήμου που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα των υπηρεσιών τους για τις επικείμενες εκλογές.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της σύσκεψης, ο κάθε διευθυντής προχώρησε σε έναν «μίνι» απολογισμό και έθεσε γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται.
Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος μέχρι το τέλος της θητείας.
Με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών προκειμένου να γίνει σωστά η προετοιμασία και να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

“Η σύσκεψη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Με αφορμή τις εκλογές που θα διενεργηθούν το Μάιο ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να λειτουργούν σωστά και κυρίως αποδοτικά οι υπηρεσίες”, δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας κ. Νίκος Ρόδης.
“Με δεδομένο ότι μένουν ακόμη έξι μήνες για να τελειώσει η θητεία, ο δήμαρχος ζήτησε να εντείνουμε τους ρυθμούς και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης, όπως συμβαίνει όταν διεξάγονται εκλογές”, είπε ο κ. Νίκος Ρόδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου