Τοπικές Ειδήσεις

Δωρεάν ξεναγήσεις από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΝΑΓΟΥ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας ξεναγού διοργανώνουμε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου δύο ξεχωριστές θεματικές ξεναγήσεις και προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις 10.00 και στις 12.00 η ώρα.

ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΝΤΡΑΚΙ Εκκίνηση από το «ΕΛΛΗ» Κυριακή στις 10.00 το πρωί

Περίπατος στο Μαντράκι για τη γνωριμία μας με τα Δημόσια κτήρια της ιταλικής περιόδου, θα μιλήσουμε για το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κτίστηκαν και τις μετατροπές τους ανάλογα με τις πολιτικές επιδιώξεις του καθεστώτος. Διάρκεια περίπου 1,5 ώρα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εκκίνηση από την είσοδο της τάφρου, δίπλα στην κεντρική πιάτσα ΤΑΞΙ, στο Μαντράκι Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι.

Περίπατος στην εντυπωσιακή τάφρο γύρω από τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης, όπου θα μιλήσουμε για το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο χτίστηκαν τα τείχη καθώς και για την οργάνωση κατά τη διάρκεια των πολιορκιών. Διάρκεια περίπου 1,5 ώρα.

Είναι πεποίθηση μας πως ο πολιτιστικός τουρισμός που παρουσιάζουμε στους επισκέπτες δεν αποτελεί αποκλειστικά τουριστικό προϊόν, αλλά και δικαίωμα των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Για αυτό σε συνεργασία με τους εταίρους του πολιτισμού, υποστηρίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση με τα μέσα που διαθέτουμε στην πολύτιμη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν με συσκευές ενδοεπικοινωνίας που θα προσφερθούν με την ευγενική χορηγία του συνεργάτη μας SPEAKEASY TOUR GUIDE SYSTEM

Παρακαλούμε να είστε στη θέση εκκίνησης εγκαίρως για να παραλάβετε τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου