Με 10μελή αποστολή θα ταξιδέψει η Ελλάδα στο Μπέρμιγχαμ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 4.

Στις 19 Φεβρουαρίου κλείνει η περίοδος πρόκρισης και μέχρι στιγμή τη θέση τους στο παγκόσμιο έχουν σιγουρέψει με επίτευξη ορίου οι εξής:
Άνδρες
– Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)
– Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)
– Κώστας Δουβαλίδης (60μ. εμπόδια)
– Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)
Γυναίκες
– Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
– Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. εμπόδια)
– Ραφαηλία Σπανουδάκη (60μ.)
– Μαρία Μπελιμπασάκη (400μ.)
Από τους παραπάνω, ο Δουβαλίδης είναι ο μοναδικός που είναι αμφίβολος καθώς το 7.69 που έκανε στο ΣΕΦ χθες το απόγευμα, του στοίχισε ένα τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο. Με τον κλειστό να μην αποτελεί βασικό στόχο για τον ίδιο για το 2018, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποσύρει η συμμετοχή του για να μη ρισκάρει.
Από τους υπόλοιπους υποψήφιους θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου που μπορεί να μην έχει το όριο (14.30μ.) είναι όμως εντός πρόκρισης μέσω κατάταξης. Το ίδιο ισχύει και για τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Τυπικά με το 4.61μ. δεν πηγαίνει στο Μπέρμιγχαμ όμως είναι εντός 12αδας στην κατάταξη. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και αρκετές απουσίες.
Αρκετές πιθανότητες έχει ο Κώστας Μπανιώτης. Για το αθλητή του ύψους, το 2.30μ. είναι αρκετό για να πάρει την πρόκριση δίχως να χρειαστεί να περάσει το 2.33μ. που είναι το όριο. Θα αγωνιστεί στο βαλκανικό πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη όπου είναι η τελευταία του ευκαιρία και είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει.
Με βολή πάνω από τα 20.40μ. (το όριο είναι 20.80μ.) είναι πολύ πιθανό να πάρει το εισιτήριο για το Μπέρμιγχαμ και ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία. Μέχρι στιγμής έχει ρίξει 19.82μ. όμως είχε μεγάλες άκυρες βολές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην Κωνσταντινούπολη όπου θα αγωνιστεί στο βαλκανικό πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να ρίξει βολή ικανή να τον στείλει στο παγκόσμιο μέσω κατάταξης.
Το καλύτερο σενάριο για τον ελληνικό στίβο θα είναι 13μελής αποστολή, ενώ το χειρότερο να ταξιδέψουμε στο Μπέρμιγχαμ με εννέα αθλητής και αθλήτριες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ