Δράσεις για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Αποδήμων Δωδεκανησίων

Σειρά συναντήσεων εργασίας με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων στην Αθήνα και με στόχο την προώθηση θεμάτων τής Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου είχε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Συγκεκριμένα:

  • Στις 12.2.2018 είχε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη και στελέχη της ανωτέρω Γενικής Γραμματείας.
  • Στο επίκεντρο τής συνάντησης τέθηκαν θέματα νησιωτικότητας και δράσεις Πολιτικής Προστασίας.
  • Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) επεξεργάζεται σχέδιο αμοιβαίας ενίσχυσης και συνεργασίας μεταξύ των νησιών για την αντιμετώπιση παρεμβάσεων και θεμάτων που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.
  • Προωθείται η ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό και υλικό υποδομών από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στα νησιά μας, αίτημα που κατ’ επανάληψη έχει διατυπώσει ο κ. Χ. Κόκκινος.

Στη συνάντηση εργασίας ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των εθελοντικών ομάδων, αναφέρθηκε στο θετικό ρόλο τής ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. στα νησιά μας, αιτήθηκε την ενίσχυσε με έμψυχο δυναμικό τού Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά μας, ζήτησε τον εφοδιασμό με εξοπλισμό μέσω εθνικών πόρων ή Ε.Σ.Π.Α. με μηχανήματα και όργανα (π.χ. τύπου drone) που θα βοηθούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων και πυρκαγιών και ζήτησε να συνδιοργανωθούν σεμινάρια και ημερίδες οργανωτικού αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα για την Πολιτική Προστασία στα νησιά μας.

  • Στα πλαίσια των συνεργασιών που επιδιώκει για θέματα που αφορούν τους Απόδημους Δωδεκανησίους, ο κ. Χ. Κόκκινος είχε την ίδια μέρα συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής τής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο, όπου τον ενημέρωσε για τις δράσεις τής Γραμματείας και επιβεβαιώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Θυμίζουμε ότι στις 22.1.2018 υπήρξε παρόμοια συνεργασία και με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

 

                                                                                                                                                                                   Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

                                                          Χαράλαμπος Κόκκινος

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ