Αθλητικά

Μητρώο Γ.Γ.Α.: Νέα δεκαήμερη παράταση Αυγενάκη στα σωματεία

Την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για το 2022, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Κι αυτή η παράταση αφορά έως και τις 23 Οκτωβρίου.
Η ολιγοήμερη παράταση συμπεριλήφθηκε στις «βοηθητικές» διατάξεις (άρθρα 83 και 84) για τη διευκόλυνση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο, τη χρήση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και την παροχή αδειών διεξαγωγής αγώνων από τις Περιφέρειες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» που συζητείται στην Ολομέλεια και πρόκειται να ψηφιστεί.
Έτσι, όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και έχουν ήδη καταθέσει ή θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν έχουν εγγραφεί οριστικά σε αυτό:
– θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από το Υφυπουργείο ΝΠΔΔ. και ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού
– θα μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους, εκτός εκείνων που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα οφέλη του Μητρώου, που είναι «η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού, στον ψηφιακό κόσμο που πλέον ζούμε. Δηλαδή, η καταγραφή όσων σωματείων διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και τις προϋποθέσεις της, με την προσθήκη του ελέγχου των οικονομικών δραστηριοτήτων τους» και χαρακτήρισε «προσχηματική, άδικη, ανεφάρμοστη και παράνομη» τη πρόταση της ΕΠΟ, που ωστόσο δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο υφυπουργείο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν (υπό τον μανδύα του “αυτοδιοίκητου”, που το παρερμηνεύουν συχνά πυκνά και φτάνουν στην ασυδοσία), αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου