Τοπικές Ειδήσεις

«Ανθυγιεινός» ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου Υγείας

Συμπολίτες μας που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Ρόδου προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολύ κακή πρόσβαση.
Είναι γεγονός πως για να εισέλθει κάποιος με το όχημά του από τον κεντρικό δρόμο, είναι δύσκολο γιατί πρόκειται για έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο, ενώ η περιοχή που έχει διαμορφωθεί για στάθμευση είναι γεμάτη χώμα και σκόνη.
Πολλά παράπονα εκφράζουν και οι περίοικοι, καθώς λόγω των χωματόδρομων, γεμίζουν διαρκώς με σκόνη τα σπίτια τους!
Η όλη κατάσταση ανησυχεί τους αρμόδιους αλλά και τους επισκέπτες, καθώς τώρα που ξεκινούν οι πρώτες βροχοπτώσεις, οι βροχές, η πρόσβαση και η στάθμευση θα είναι πιο δύσκολη και θα υπάρχουν λάσπες.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ρόδου, κ. Νίκος Παυλίδης, δήλωσε ότι έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στους αρμόδιους φορείς, πολύ πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαμορφωθεί κατάλληλα ο περιβάλλων χώρος, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση, να δημιουργηθούν επαρκείς θέσεις στάθμευσης και γενικότερα να είναι ευπρεπής η όλη εικόνα του Κέντρου Υγείας, εσωτερικά και εξωτερικά .
«Από το Φεβρουάριο, πριν ακόμη ξεκινήσει η ανακατασκευή του κτηρίου στην περιοχή Αγίων Αποστόλων, πλησίον του Νοσοκομείου, στο οποίο μετακόμισε το Κέντρο Υγείας Ρόδου, προσπαθώ με κάθε τρόπο, με προφορικές παρεμβάσεις, με την αποστολή επιστολών κοκ, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και δεν έχω λάβει καμία ουσιαστική απάντηση.
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Το ανηφορικό δρομάκι στην είσοδο του Κέντρου Υγείας, είναι χωμάτινο στο μισό του κομμάτι και το άλλο μισό είναι τσιμεντωμένο. Με τις βροχές κινδυνεύει να υποχωρήσει αυτό το χωμάτινο τμήμα του δρόμου, τον οποίο δυσκολεύονται να ανέβουν ακόμη και μεγάλα τζιπ», δήλωσε ο κ. Παυλίδης.
Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον μόλις 250 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, έναντι 400-500 που πραγματοποιούντον στο προηγούμενο διάστημα. Παρόλο που έχουν μειωθεί σημαντικά οι εμβολιαστικοί ρυθμοί και έχει μειωθεί συνεπώς και η προσέλευση στο ΚΥ, η κατάσταση παραμένει το ίδιο «ασφυκτική» για τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους που ζητούν να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι αναγκαίες εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου!
Πάντως η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ρόδου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για να ανταποκριθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού Covid-19. Στο ΚΥ λειτουργούν συνολικά έξι εμβολιαστικές γραμμές και χορηγείται αποκλειστικά το σκεύασμα της PFIZER. Έπειτα από το κλείσιμο του μέγα εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας ,οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο ΚΥ Ρόδου.
Το ποσοστό εμβολιασμού στη Ρόδο είναι πλέον από τα υψηλότερα πανελλαδικά, καθώς φθάνει το 70%.
Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 142.179 εμβολιασμοί, ενώ 80.971 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα. Παράλληλα, ξεκίνησε η χορήγηση της τρίτης (αναμνηστικής) δόσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου