Σοβαρές αναταράξεις και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το τρίτο μνημόνιο καθώς εμπεριέχει σειρά μέτρων που είχε αποφύγει η προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών που εκφράζουν την διαφωνία τους και προτείνουν την αποχή από την ψηφοφορία που θα γίνει στην Βουλή ή να τεθούν συγκεκριμένοι όροι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχει προγραμματιστεί για το πρωί θα αποφασίσει για τη στάση που τελικά θα κρατήσει το κόμμα.

Χθες στην μαραθώνια συνεδρίαση του διευρυμένου Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες και όλα δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι αντίθετος με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη για υπερψήφιση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βαγγέλης Μειμαράκης μίλησε χθες για βαρύτατες ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου ωστόσο ζήτησε να ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος.

Διαφορετική άποψη στο Πολιτικό Συμβούλιο εξέφρασαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι προτείνουν την αποχή από στην σχετική ψηφοφορία αν και διευκρινίζουν ότι θα υπακούσουν στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ζήτησαν να τεθούν όροι στον κ. Τσίπρα μεταξύ των οποίων να μην πάει η χώρα σε εκλογές, να υπάρξει ομάδα διαπραγμάτευσης και συνεννόηση για τα νομοσχέδια.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Καραγκούνης. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι βουλευτές. Χρήστος Κυριαζίδης και Άννα Καραμανλή και άλλοι βουλευτές, κάτι που θα καταγραφεί αν στην ΚΟ του κόμματος γίνει ψηφοφορία.

newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ