Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε και συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μισθωτών, οι οποίοι εντάχθηκαν τον Ιούνιο στον μηχανισμό «Συν-εργασία», βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις ένταξης των εργαζομένων που έχουν επιλέξει και έχουν εντάξει στον μηχανισμό για τον μήνα Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι αρχική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είχε οριστεί η Δευτέρα 13 Ιουλίου, ωστόσο το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει παράταση.

Με τρεις τρόπους η δήλωση των μειωμένων ωρών εργασίας

Η μείωση έως και 50% του ωραρίου απασχόλησης των μισθωτών -που επιλέγουν οι εργοδότες τους- μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.

Επιπρόσθετα, στις υπεύθυνες δηλώσεις οι εργοδότες για τον μήνα Ιούνιο πρέπει να δηλώνουν τα εξής:

  • Τις μηνιαίες, δηλωθείσες μεικτές αποδοχές του μισθωτού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του.
  • Tις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά τον μήνα ένταξής του μισθωτού στον μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας.
  • Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του μισθωτού που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ