Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Παραδεισίου στη Νορμανδία

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Στ και την Ε τάξη του Δημοτικού σχολείου Παραδεισίου επισκέφτηκαν την Νορμανδία το διάστημα 2-7/5 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris « Δρόμοι προς την Ευρώπη , συνάντηση και συμπερίληψη μέσα από τον αθλητισμό». Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο , την Εθνική Ολυμπιακή επιτροπή και την συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου γαλλικής γλώσσας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ν.Αιγαίου κα Γαλανόπουλου Αγλαΐα . Συμμετέχουν συνολικά 10 σχολεία με συντονίστρια χώρα την Γαλλία.

Κατά την υλοποίηση της κινητικότητας , οι μαθητές επισκέφτηκαν το σχολείο των Γάλλων εταίρων Sainte- Marguerite d’Elle και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Γάλλους μαθητές και να συμμετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις , οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των μαθητών των 2 σχολείων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία τοπικού ενδιαφέροντος. Πρώτος σταθμός , το Mont Saint- Michel , το οποίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια , η πόλη Arromanche γνωστή κατά την Απόβαση της Νορμανδίας για το τεχνητό λιμάνι που δημιουργήθηκε στις ακτές της και τέλος ή ιστορική πόλη Bayeux με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της.

Πριν την επιστροφή στην Ελλάδα σειρά είχε και η Γαλλική πρωτεύουσα. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τα βασικότερα μνημεία – αξιοθέατα του Παρισιού , την Αψίδα του Θριάμβου, τον πύργο του Άιφελ και το μουσείο του Λούβρου.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί : Ντέντας Γεώργιος , διευθυντής του δημοτικού σχολείου Παραδεισίου , Μπαρτσώτα Δήμητρα , εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας , Χατζηβάσιλα Κυριακή, δασκάλα , Μπότσαρη Τσαμπίκα , δασκάλα και η Γεωργία Τρυφιάτη , εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής.

Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με εμπειρίες και εντυπώσεις που μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσαν να έχουν ενώ υπάρχει η χαρά της αναμονής για την υποδοχή των Γάλλων μαθητών στο σχολείο τον Ιούνιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου