Ειδήσεις

Κόκκινος: Πολύτιμα χρήματα και έργα «χάθηκαν» από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Μαχαιρίδης με την πολυδάπανη προεκλογική τους καμπάνια επιχειρούν να εμφανίσουν αξιοποίηση των πόρων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Έχουμε επισημάνει – και δεν έχουν ανταπαντήσει ΠΟΤΕ – ότι σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ, που πληρώθηκαν από Εθνικούς Πόρους, μεταφέρθηκαν με λογιστικά τρικ από τον Αναπτυξιακό Νόμο της περιόδου 2007-2009, στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (που τα δύο πρώτα χρόνια της έναρξής του συνέπιπταν με την περίοδο που έγιναν οι πληρωμές από τον εθνικό «κορβανά»). Θυμίζουμε επίσης ότι τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ που μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ κάλυψαν το 1/7 του προγράμματος – που το σύνολό του είναι διακόσια ογδόντα (280) εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή το μισό από την περίοδο του Γ ΚΠΣ (2000-2009) και έτσι δεν «έπεσε» φρέσκο και ζεστό χρήμα στην αγορά και δεν εξυπηρετήθηκαν οι πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας.
Αναμφισβήτητη απώλεια πόρων είναι και η περίπτωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το καλοκαίρι του 2009, κατάφερε να εξασφαλίσει τρία (3) εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τα νησιά μας από το ανωτέρω πρόγραμμα. Δυστυχώς και μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τοπικούς φορείς της Τήνου αλλά και από τη Μείζονα Μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αξιοποιήθηκαν μόνο τα χρήματα που αφορούσαν επισκευές και παρεμβάσεις στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο.
Απωλέσθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν περίπου δύο (2) εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν τέσσερις (4) αφαλατώσεις στη Λέρο, στην Τήνο, στην Αντίπαρο και στην Κύθνο!
Δυστυχώς για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, η αλήθεια είναι πικρή και το ψέμα «κοντοπόδαρο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου