Τοπικές Ειδήσεις

Ιωάννης Κουμπιάδης: Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης ,

Παρακαλώ θερμώς , για να εισέλθω αμέσως στο θέμα , ως απλός ενεργός πολίτης , χωρίς καμιά περιστροφή, περικοκλάδα ή προεισαγωγή , να Σας ΖΗΤΗΣΩ να επαναφέρατε άμεσα τον κ. Νίκο Ματσάκη , στη παραμένουσα κενή θέση του, του Διευθυντού του Κτηματολογίου Ρόδου, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, για το ιστορικό , αλλά και πολύπαθο Κτηματολόγιο μας. Εχει όλα τα εχέγγυα και δεν θα το έπραττα ποτέ και ούτε θέλω να θεωρηθεί ούτε κατά ψήγμα υπόδειξη ή παρεμβολή στο έργο σας , άλλα επειδή μονοπωλεί σήμερα το φλέγον θέμα του Κτηματολογίου Ρόδου, που αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία και εφόσον, πλήρως δικαιωθέντος , το προσωπικό του θέμα( επανόδου), απ΄ ότι γνωρίζουμε, είναι πλέον καθαρά διαδικαστικό , θα έλεγα –επιτρέψτε μου- απλά θέμα χρόνου, πιστεύοντας δε ότι εκφράζω τη καθολική σύμφωνη γνώμη των επιστημονικών τάξεων , ιδιαίτερα των συναδέλφων μου δικηγόρων μελών του ΔΣΡ , των Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων μελών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αλλά ακόμη και την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας , θεωρώ κατά τη ταπεινή μου γνώμη ότι η άμεση επάνοδός του στα ηνία του Κτηματολογίου Ρόδου θα είναι θετικά καταλυτική στη χρονική αυτή συγκυρία . Στους βαρείς ώμους του Νίκου Ματσάκη και με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας , αλλά και ως σκαπανέως λόγω της αποδεδειγμένης ανεξάντλητης εργατικότητας του , μπορεί να υλοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια η αποδοχή εκ μέρους Σας της ευγενικής πρότασης του εξαίρετου Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος αυθόρμητα και χωρίς δισταγμό δέχτηκε να διατεθεί ο προσφερθείς από αυτόν γνωστός ανακαινισμένος χώρος για την εξυπηρέτηση των εκτάκτων (ή ακόμη το βέλτιστο , των μονίμων) αναγκών της νευραλγικής Υπηρεσίας του Κτηματολογίου Ρόδου.

Οφείλω όμως να σας αναφέρω ότι η μεταφορά αυτή είναι από μόνη της ένα ιστορικό γεγονός, αφού από την ενσωμάτωση μας στον εθνικό κορμό, με την τροφό και μητέρα μας την Ελλάδα και την εκπλήρωση διακαούς πόθου αιώνων όλων των Δωδεκανησίων, η Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ρόδου παραμένει στο ίδιο ασυντήρητο κτίριο , κτισμένο επί Ιταλοκρατίας , όπως και πολλές άλλες δημόσιες Υπηρεσίες , ιδιαίτερα δε το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, αν και συμπληρώνουν το Ιωβηλαίο τους, αλλά έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Αξιότιμέ Κύριε Υπουργέ

Αδήριτη ανάγκη , χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανένα από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας του Κτηματολογίου Ρόδου όποια θέση κι αν κατέχουν ιεραρχικά και οι οποίοι κοπιάζουν υπό σκληρές συνθήκες , αλλά αυτή τη στιγμή σε μια κρίσιμα ιστορική καμπή για το νησί μου , σε μια τόσο νευραλγική δημόσια Υπηρεσία, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ιστορία του τόπου μου , όλο το αρχειακό υλικό , όπως και εσείς αναγνωρίζετε , αποτελεί πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά και επειδή σ΄ ένα ευλογημένο τόπο, όπως όλοι τον αποκαλούν , διατηρούνται – τύχη αγαθή- από το 1930 και πριν ακέραια μέχρι σήμερα τόσα πολλά ιστορικά γραπτά κείμενα- κειμήλια , τα οποία θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να υποστούν μερική ή ολική

καταστροφή από ένα τυχαίο φυσικό γεγονός, δηλαδή μια θεομηνία , σεισμό κλπ , αλλά αυτό –μη κακό- δεν συνέβη , ούτε-ευτυχώς- και καμιά οβίδα πολέμου το πλήγωσε. Θα πρέπει λοιπόν με στοχασμό , δέος και υψηλό αίσθημα ευθύνης να γίνει ασφαλής μεταφορά άθικτου , χωρίς καμιά απολύτως πλημμέλεια ή ελαφρότητα , με αυστηρό προγραμματισμό και όλους του κανόνες ασφαλείας , όπως ακριβώς θα μεταφερόταν ένα εύθραυστο –ακόμη θα έλεγα- ένα πολεμικό υλικό, που απαιτούν προδιαγεγραμμένους κανόνες ασφαλείας χωρίς καμιά αστοχία .

Για όλους του παραπάνω λόγους ,

Παρακαλώ Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ , να θέσετε , λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και για όλους τους προεκτεθέντες λόγους, σε απόλυτη προτεραιότητα την επάνοδο του κ. Νίκου Ματσάκη , στη κενή του θέση , του Διευθυντού του Κτηματολογίου Ρόδου, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προυποθέσεις .

Διατελώ μετά τιμής

Ιωάννης .Σ. Κουμπιάδης

Δικηγόρος Ρόδου

ΑΜ 100 ΔΣ Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου