Τοπικές Ειδήσεις

Σε θερμό κλίμα η ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο

Πριν την ομιλία της στο πάρκο Ροδίνι, η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Φώφη Γεννηματά, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στο μεγάλο έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής, με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, που αρνούμενος τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, δεν συναινεί στο σχεδιασμό μίας νέας Εθνικής Στρατηγικής. Το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε η πρόεδρος, στηρίζει την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας, τις συμμαχίες μας, ιδιαίτερα με τη Γαλλία και για αυτό υπερψήφισε τη συμφωνία, τηρώντας, όπως πάντα, μία πατριωτική στάση. Όμως αυτά πρέπει να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε και στο κύμα ακρίβειας, για την οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα λαμβάνει προσωρινά και ανεπαρκή μέτρα. «Δεν φτάνουν. Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, χρειάζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια και χρειάζεται να μειώσουμε -πριν από όλα- τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς, φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους».

Την κ. Γεννηματά προλόγισε κατά την έναρξη της ομιλίας, ο πρώην γραμματέας επί σειρά ετών της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ και τέως δήμαρχος Ροδίων για μια δωδεκαετία, Γιώργος Γιαννόπουλος. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κοσμάς Σφυρίου, ο πρώην βουλευτής, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην Νομάρχης και Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην Δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο πρώην πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, η συντονίστρια Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Βάιος Καλοπήττας, ο πρώην περιφερειακός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιδήμαρχος Τέλης Ηρακλείδης, οι Μίλτος Παγκάς, Τζίμης Καρατζιάς, Τζένη Φάκκα, Βενετία Χιωτάκη, Βασίλης Ψυλλάκης, Γιώργος Ζαχαριάδης, Βασίλης Καρνάβας και αρκετά ακόμη στελέχη του κινήματος.

Κατά την ομιλία της προς τα μέλη του κινήματος στη Ρόδο, η πρόεδρος επανέλαβε ότι «εν τέλει ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για τους λίγους», αναλύοντας κατόπιν το ρόλο του ΚΙΝΑΛ στη νέα πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, καθώς αναδεικνύεται ως η μόνη σοβαρή και συνεπής αντιπολιτευτική φωνή.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε βεβαίως, στην εσωκομματική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ενόψει της εκλογής νέου προέδρου την 5η Δεκεμβρίου. Κάλεσε τα μέλη να αξιολογήσουν την έως σήμερα στάση της, την ικανότητα της να κρατήσει το Κίνημα ισχυρό, και τα όσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια στο κόμμα. Κυρίως όμως, γιατί η παρουσία της εγγυάται την ενότητα του κόμματος την επόμενη ημέρα, την αυτόνομη πορεία του και την προοπτική της μεγέθυνσης της πολιτικής επιρροής του, καθώς «πλέον ο κόσμος μας ακούει και πάλι» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου με την πρόεδρο (και εκ νέου υποψήφια για την ίδια θέση) του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, που συμμετέχει ως υποψήφια για την ίδια θέση στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε προχθές (Κυριακή) η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Η συνάντηση έγινε μετά την ομιλία της στο πάρκο Ροδίνι.

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά γεννημένη στην Αθήνα (Αμπελόκηποι) και καταγωγή από τη Σύμη, δηλώνει όποτε βρεθεί στα Δωδεκάνησα, όπως και στην αρχή της ομιλίας της την Κυριακή, ότι είναι στην πατρίδα της. Κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, μια ιστορική προσωπικότητα, που πάντα συγκινεί τη βάση του κινήματος. Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Έχει χρηματίσει με επιτυχία υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην επόμενη συγκυβέρνηση.

Στα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής, η κα. Φώφη Γεννηματά ανέλυσε τους λόγους που είναι εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του κινήματος. Η επιτυχία της να κρατήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ το 2015, όταν είχαν ενταθεί οι διασπαστικές τάσεις στον χώρο και η επιτυχία να διπλασιάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά και να είναι σταθερά πλέον 3η πολιτική δύναμη, αποτελούν εχέγγυο για τη δυνατότητα της ως πρόεδρος, εκ νέου, να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά το κόμμα. Η συνεπής στάση του κόμματος στη Βουλή, η σοβαρή και σκληρή μερικές φορές αντιπολίτευση, έχει πολλές φορές επιβεβαιωθεί ενώ το πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης και η προτεινόμενη σχεδίαση Εθνικής Στρατηγικής, αποτελούν κομβικό σημείο της πολιτικής που διαμορφώθηκε υπό την προεδρία της.

Από μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής, έγινε αναφορά στην αρωγή που προσφέρει το κόμμα σε τοπικά θέματα, την προώθηση τοπικών ζητημάτων και την ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως των προβλημάτων υγείας, που όπως συμπλήρωσε η πρόεδρος: «που δυστυχώς συναντούμε και την υπόλοιπη Ελλάδα».

Μέλη του κινήματος αναφέρθηκαν στην ανάγκη να περιφρουρηθεί η εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου και η επόμενη ημέρα να βρει τον χώρο ενισχυμένο. Στη διαδικασία αυτή, η ευθύνη βαρύνει τη Νομαρχιακή Επιτροπή και για αυτό τα μέλη της δήλωσαν αποφασισμένα να υλοποιηθεί η διαδικασία ομαλά και σύμφωνα με το καταστατικό.

Τέλος, στην έκκληση της προέδρου προς τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, να βγουν στην κοινωνία, με κλιμάκια στα χωριά και οργανωμένα σε τοπικούς φορείς, και να μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ, τα μέλη δεσμεύτηκαν για την εντατικοποίηση της δουλειάς που ήδη γίνεται και στο πλαίσιο του δυνατού, υπό τις παρούσες συνθήκες, γιατί ο κόσμος της Ρόδου ήταν πάντα δημοκρατικός και είναι πρόθυμος να ακούσει ξανά το μήνυμα της σύγχρονης Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, το μήνυμα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

 

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου