Την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 55 ετών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 στη Ρόδο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στην κατοχή του 51χρονου βαλίτσα που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 2 κιλών και 78 γραμμ. η οποία φέρεται να προοριζόταν για τον 55χρονο.
Επίσης στην κατοχή του 55χρονου, σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε καθώς και εντός της κατοικίας του, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, 3 δενδρύλλια κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6 γραμμ. και 21 αβολίδωτα φυσίγγια πολεμικού όπλου.
Πιο συγκεκριμένα το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων σε μεταφορικές εταιρείες για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών, διενήργησαν έλεγχο σε εταιρεία κατά την διάρκεια του οποίου ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Swartz», εντόπισε δέμα με στοιχεία ταυτότητας αποστολέα και παραλήπτη του πρώτου κατηγορούμενου. Κατόπιν τούτου τέθηκε η συγκεκριμένη βαλίτσα υπό διακριτική επιτήρηση.
Την 12:00 ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 ο πρώτος, κάτοικος Ηρακλείου – Κρήτης, μετέβη στην εν λόγω μεταφορική εταιρεία και αφού υπέγραψε σχετικό δελτίο παραλαβής, παρέλαβε την ύποπτη βαλίτσα.
Αμεσα επενέβησαν οι επιτηρούντες αστυνομικοί και τον ακινητοποίησαν. Κατά τον σωματικό του έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία πλαστική μαύρη βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν τρεις ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, ελληνικής παραγωγής, συνολικού μικτού βάρους 2.785 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα παραστατικό-απόδειξη συναλλαγών της μεταφορικής εταιρείας, καθώς και μία απόδειξη παραλαβής και υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς της μεταφορικής εταιρείας.
Εν συνεχεία μετά από επιχείρηση ακολούθησε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα την 12:30 ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2020 ο πρώτος κινήθηκε πεζός επί της οδού Αντιόχειας και άφησε την βαλίτσα η οποία περιείχε τις κατασχεμένες ναρκωτικές ουσίες στο πεζοδρόμιο, όπως είχε συνεννοηθεί με τον παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών.
Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε στο σημείο ο δεύτερος, κινούμενος με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και μόλις σταμάτησε στο σημείο, όπου ήταν η βαλίτσα με τις ναρκωτικές ουσίες επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Κατά τη σωματική του έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου του βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, το οποίο και κατασχέθηκε.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,11 μ. εώς 1,75 μ. τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 6 γραμμαρίων και 21 αβολίδοτα φυσίγγια των 7,61 mm. με ένδειξη πυθμένα EAS-07.
Ο δεύτερος σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, έχει απασχολήσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για τα αδικήματα του νόμου περί τυχερών παιγνίων και του νόμου περί όπλων.
Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία της ανευρεθείσας ακατέργαστης κάνναβης κυμαίνεται από 13.925 ευρώ έως 27.850 ευρώ.
Ο 55χρονος υποστηρίζει ότι είναι χρήστης κάνναβης εδώ και 37 χρόνια και ότι καπνίζει καθημερινά περισσότερα από 8 τσιγάρα και γι’ αυτό ακριβώς καλλιεργούσε κάνναβη.
Ισχυρίστηκε ότι ο πρώτος του τηλεφώνησε για να του πει ότι είναι στη Ρόδο και ότι έχει κάνναβη και ότι επρόκειτο να του δώσει ένα δείγμα για να δοκιμάσει αν θέλει να αγοράσει.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, Στέλιος Κιουρτζής και Πόπη Οικονόμου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ