Ειδήσεις

ΕΟΠΥΥ: Όλοι οι ασφαλισμένοι αποκτούν προσωπικό γιατρό – Πώς θα γίνονται οι δωρεάν επισκέψεις

Τον προσωπικό τους γιατρό θα έχουν σύντομα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αλλάζει άρδην τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται δωρεάν οι ασθενείς.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί ριζικές αλλαγές με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το οποίο αναμένεται να παρουσιασθεί τη Δευτέρα, ενώ θα έχει ψηφιστεί έως τα μέσα Απριλίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει σειρά αλλαγών τόσο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όσο και για τους συνεργαζόμενους γιατρούς.

Τι αλλαγές έρχονται στον ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ:

Θα πρέπει να επιλέξουν προσωπικό γιατρό
Θα έχει καταρτισθεί κατάλογος ανά περιοχή με τους διαθέσιμους γιατρούς
Οι ιδιώτες γιατροί από την πλευρά τους θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους
Μέσα στη σύμβαση των γιατρών αναμένεται να περιλαμβάνεται και ρύθμιση βάση της οποίας θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και δύο εφημερίες το μήνα σε δημόσια νοσοκομεία εάν παραστεί ανάγκη.
Επίσης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες σε δημόσιες μονάδες υγείας όταν αυτές δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες ειδικότητες. Πρόκειται για μία ρύθμιση που αφορά ειδικά απομακρυσμένες περιοχές όπου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν βρίσκουν συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επιλέξουν για προσωπικό τους γιατρό ανάμεσα σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς αλλά και πιθανότατα και Πνευμονολόγους.
Οι προσωπικοί γιατροί θα εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και θα πληρώνονται από τον Οργανισμό
Θα είναι υπεύθυνοι και για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων υγείας των ασφαλισμένων αλλά και για την παραπομπή τους σε νοσοκομείο
Για να εισαχθεί ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομείο θα πρέπει απαραίτητα να έχει παραπεμπτικό από τον προσωπικό του γιατρό διαφορετικά δεν θα μπορεί να πάει στο ΕΣΥ και θα πρέπει να πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο πληρώνοντας όμως όλες τις δαπάνες από την τσέπη του.
Πάντως για επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς όπως ορθοπεδικούς, δερματολόγους κ.λ.π. οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να χρειάζονται παραπεμπτικό για να τους επισκεφθούν, καθώς οι αρχικές σκέψεις του υπουργείου Υγείας για απόλυτο έλεγχο ακόμη και για επισκέψεις σε γιατρούς, ανετράπησαν μετά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών γιατρών.

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου