Ρεπορτάζ

Στα αστικά δικαστήρια η οικονομική διαχείριση της «ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΥ ΑΕ»

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου διορίστηκε μέτοχος της μειοψηφίας ως ειδικός εκπρόσωπος της εταιρίας «ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΥ ΑΕ», με ειδική εξουσία την άσκηση αγωγής σε βάρος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.
Η εταιρία άσκησε αγωγή σε βάρος του για φερόμενη ζημία της εταιρίας συνολικού ύψους 522.390€ αναφορικά με την εγγραφή του ποσού αυτού στους ισολογισμούς της κατά τα οικονομικά έτη 2012, 2013 και 2014, χωρίς την ύπαρξη αποδεικτικών εγγράφων.
Oπως υποστηρίζει η εταιρεία, στον ισολογισμό (ενεργητικό) της 31/12/2014, εμφανίζεται απαίτηση της εταιρείας σε βάρος των μετόχων (αναγράφεται ως «Απαιτήσεις κατά οργάνων διοίκησης») ποσού 522.390,00€.
Η απαίτηση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ισολογισμό της 31/12/2012 με αρχικό ποσό 156.450 €.
Στη συνέχεια, στον ισολογισμό της 31/12/2013 αυξήθηκε κατά το ποσό των 6.450 € και ανήλθε στο ποσό των 162.900 €, ενώ στον ισολογισμό της 31/12/2014 αυξήθηκε κατά το ποσό των 359.490 € και ανήλθε στο τελικό ποσό των 522.390 €.
Επί σειράν ετών, και ήδη από έτος 2014 η μειοψηφία των μετόχων ζητάει διευκρινίσεις για την γενεσιουργό αιτία του κονδυλίου του ισολογισμού ύψους 522.390 €, καταχωρημένο στον κωδικό οφειλές οργάνων διοίκησης, δηλαδή οφειλές των μετόχων προς την εταιρεία.
Άτυπα και χωρίς να καταχωρείται στα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων τακτικών ή εκτάκτων, αλλά ρητώς και με σαφήνεια το εκάστοτε ΔΣ της εταιρίας, εξέθετε επανειλημμένως ότι το ποσό αυτό αφορά στην καταβολή του εισπρακτικού δικαιώματος των οδηγών, το οποίο χορηγούνταν ήδη από πρότερο χρόνο σε αυτούς από την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρέωση των μετόχων – λεωφορειούχων να το καταβάλλουν σε αυτούς.
Κατά τους ισχυρισμούς της εταιρίας, ο εναγόμενος έχει ευθύνη λόγω της θέσης του καθώς είχε απόλυτη γνώση του ελλείμματος του ταμείου αλλά επέδειξε πλήρη αδράνεια και παρέλειψε να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί ή να μειωθεί η ζημία της εταιρίας.
Για τον λόγο αυτό αιτείται να υποχρεωθεί ο ίδιος στην καταβολή του ποσού αυτού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένεται η έκδοση αποφάσεως.
Την υπόθεση αυτή χειρίζεται η δικηγόρος Ρόδου κ. Βασιλική Ντουμάνη και ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ Αργύριος Αργυριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου