Τοπικές Ειδήσεις

Επιτυχής διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού από το νοσοκομείο Pόδου

Συνολικά δέκα ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Πρόκειται για ελαφρά και ελεγχόμενα περιστατικά, με τους ασθενείς να δέχονται την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή.
Οι περισσότεροι βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο και να μεταβούν στο σπίτι τους, όπου θα συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών μέχρι να επανέλθει πλήρως ο οργανισμός τους.
Το Νοσοκομείο της Ρόδου, από την αρχή της πανδημίας έχει διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την όλη κατάσταση και δεν έχει δεχθεί την πίεση που υπάρχει σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Η ειδικά διαμορφωμένη κλινική covid μπορεί να φιλοξενεί έως 10 ασθενείς. Παράλληλα άλλες 34 κλίνες υπάρχουν στην Α’ παθολογική κλινική η οποία στο πλαίσιο της δέσμης των μέτρων που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του νοσοκομείου, φιλοξενεί πλέον αποκλειστικά περιστατικά Covid.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Προσελήφθησαν οκτώ νέοι επικουρικοί γιατροί και μονιμοποιήθηκαν άλλοι 12. Είκοσι νέοι ιατροί προστέθηκαν στο σύνολο του δυναμικού του νοσοκομείου Ρόδου. Προσελήφθησαν επίσης 26 νοσηλευτές ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη επιπλέον νοσηλευτών και τραυματιοφορέων.
Συνολικά, στο νοσοκομείο της Ρόδου υπηρετούν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 136 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 317 νοσηλευτές. Σε γενικές γραμμές, οι ανάγκες του νοσοκομείου Ρόδου καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό και η λειτουργία του αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τις νέες προσλήψεις νοσηλευτών αλλά και ιατρών στο προσεχές διάστημα.
Ο κόσμος προσέρχεται καθημερινά στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου κατά μέσο όρο διενεργούνται 150 τεστ covid.
Υπήρξαν όμως και μέρες που γίνονταν ακόμη και 200 τεστ, καθώς όμως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συχνά rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά με τη μέθοδο drive through.
Oι Ροδίτες σπεύδουν να κάνουν το τεστ εκμεταλευόμενοι την παρουσία των κλιμακίων και ίσως γι’ αυτό έχει μειωθεί ελαφρώς η προσέλευση στο νοσοκομείο εδώ και λίγες μέρες.
Φαίνεται πάντως ότι στη Ρόδο δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά στην μετάδοση του κορωνοϊού.
Τουλάχιστον από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι το τελευταίο διάστημα στο νησί της Ρόδου, οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων έχουν μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες αφού πλέον κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό μετά από σερί αρκετών ημερών που τα νέα κρούσματα ήταν σε διψήφιο αριθμό σε καθημερινή βάση.
Το νοσοκομείο ωστόσο έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αντεπεξέλθει και σε πιο πιεστικές καταστάσεις.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η επιτυχής διαχείριση της μέχρι τώρα κατάστασης, οφείλεται και στις εντατικές προσπάθειες που έχει καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου