Ειδήσεις

Στρ. Καρίκης: «Διανύουμε την χειρότερη περίοδο που έχει ζήσει ο Δήμος Ρόδου»

Αποφασισμένος να «ανοίξει» τον…. χορό της προεκλογικής περιόδου (η οποία προβλέπεται να είναι μακρά μέχρι και τις επόμενες δημοτικές εκλογές), εμφανίζεται με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα» (και της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου) κ. Στράτος Καρίκης.
Επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη της «δ» ότι ενδιαφέρεται να επανα-διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Καλλικρατικού Δήμου Ρόδου, ο κ. Καρίκης δήλωσε τα εξής: «Ο κόσμος το γνωρίζει ούτως ή άλλως. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, θα γίνει μια εκδήλωση η οποία θα είναι η εναρκτήρια προσπάθειά μας, που θα μας οδηγήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019. Τόσο εγώ όσο και η παράταξή μας, θα είμαστε παρόντες. Αυτό το θεωρώ αναγκαίο. Τόσο εμείς όσο και νέοι άνθρωποι με σοβαρές προοπτικές θα αποτελέσουμε την πλατφόρμα για μια νέα παράταξη, όπου όλοι θα συμμετέχουν στις διαδικασίες. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι διανύουμε την χειρότερη περίοδο που έχει ζήσει ο Δήμος Ρόδου τα τελευταία χρόνια. Εμείς ως παράταξη θα ξαναπούμε στον κόσμο, πώς ονειρευόμαστε την Ρόδο το 2019. Είναι γεγονός πως καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Η παρούσα δημοτική αρχή κινείται στην πεπατημένη οδό και θα έλεγα ότι κινείται πολύ πιο άσχημα από όσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Εμείς θέλουμε να φέρουμε το νέο στη Ρόδο. Είμαστε σίγουροι τόσο εγώ ως επικεφαλής όσο και τα μέλη της παράταξής μου, που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ότι ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα θα μας δώσουν την ευκαιρία. Βλέπουμε ότι έχουμε χάσει την αισιοδοξία μας για το μέλλον. Κάποιοι φταίνε, κάποιοι θα λογοδοτήσουν. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε μια παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν ακούει… Εμείς πρέπει να δώσουμε το όραμα για το πώς θέλουμε να είναι η Ρόδος στο μέλλον….».
Με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Μάιο του 2019, ο κ. Καρίκης εκτίμησε ότι η διαδικασία μπορεί να είναι μακροχρόνια αλλά απαιτεί καλή προετοιμασία και επαφή με τον κόσμο.
Σε ερώτηση για την προετοιμασία (καθώς απαιτούνται 300 άτομα για να κλείσει το ψηφοδέλτιο) αλλά και το θέμα των πολιτικών στηρίξεων, που στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν η αιτία, αφενός, της αποχώρησής του από το κόμμα και αφετέρου, της «τριχοτόμησης» της Νέας Δημοκρατίας (που ενώ είχε δηλώσει αρχικώς την στήριξή της στο πρόσωπό του, την απέσυρε ύστερα από ‘μπαράζ’ ζυμώσεων και έντονου παρασκηνίου) ο κ. Καρίκης ήταν κατηγορηματικός: «Πράγματι, η Νέα Δημοκρατία…. ‘τριχοτομήθηκε’ στις προηγούμενες εκλογές! Κι όμως, με αυτό το δεδομένο εμείς λάβαμε 47% στον δεύτερο γύρο που σημαίνει ότι είχαμε μια ευρύτερη αποδοχή στον κόσμο. Εμείς ξεκινάμε από τώρα, διότι δεν περιμένουμε στηρίξεις από κανέναν. Ο νέος συνδυασμός θα είναι ανεξάρτητος και θα αποτελείται από επιτυχημένους ανθρώπους, καταξιωμένους στην κοινωνία, που θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος θέλει να μας στηρίξει, καλώς. Ήδη είμαστε ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός και θα διευρυνθούμε ακόμη περισσότερο. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι πολύ πιο γρήγορα από τον χρόνο που θα έχουν οι άλλοι. Αν θέλετε, θα προλάβουμε… καταστάσεις. Η Ρόδος δεν έχει ανάγκη από έναν συνδυασμό που θα στηρίζεται από οποιοδήποτε κόμμα. Έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο κι έναν συνδυασμό, ο οποίος θα έχει δώσει ένα πρόγραμμα στους Ροδίτες, που θα το κάνει πράξη από την επόμενη μέρα. Εμείς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ροδιτών και δεν μπαίνουμε σε διαδικασίες στήριξης από κανέναν. Χωρίς χρώματα και χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Εμείς προχωράμε και ο Ροδίτης θα κρίνει».
Ο κ. Καρίκης κλήθηκε να σχολιάσει την «κομματική» διαδικασία των προηγούμενων εκλογών, που τελικώς δεν ευνόησε κανέναν, ούτε τον ίδιο, ούτε τον κ. Χατζηευθυμίου, «πλήγωσε» την παράταξη σε τοπικό επίπεδο και τελικώς ευνόησε τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο –αφού στην παράταξή του έχει Νεοδημοκράτες σε καίρια πόστα- και να τοποθετηθεί ανοιχτά: «Εγώ δεν συμμετείχα σε καμιά κομματική διαδικασία. Εάν θυμάστε στις επανειλημμένες εκκλήσεις της Νέας Δημοκρατίας, τότε, δεν είχα πάει. Ακόμη και στη συνάντηση των διαχρονικά προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών (τους οποίους εκτιμούσα, φυσικά) δεν πήγα. Δεν με ενδιαφέρουν χρώματα και γραμμές. Δεν βλέπω τους ανθρώπους απέναντί μου από ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν ή ανήκαν. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του νησιού και δεν ήθελα ποτέ να μπω σε αυτά τα κομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια’ που μόνο ζημιά στον τόπο κάνουν. Το 47% πάντως του δευτέρου γύρου έδειξε ότι υπήρχαν περιθώρια για αλλαγή και μάλιστα δυναμική στον Δήμο Ρόδου».
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε ακόμη στην υπόθεση του ΠΡΟΤΟΥΡ την οποία χαρακτήρισε ως «αποτυχία» για την οποία είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος: «Βλέπουμε την αποτυχία του ΠΡΟΤΟΥΡ σήμερα κι αυτό γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος θέλει να διαχειρίζεται ένα όργανο με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Είχαμε πει προεκλογικά και το επαναλαμβάνουμε ότι τον ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να τον οργανώνουν και να τον διαχειρίζονται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι φορείς του τουρισμού. Ο ίδιος ο δήμαρχος και ο Δήμος δεν έχει κανένα λόγο να προεδρεύει σε αυτό τον οργανισμό. Μπορεί να συμμετέχει σε αυτό αλλά σαν απλό μέλος. Να σταματήσει αυτή η λογική που λέει ότι είναι όλοι….. παντογνώστες. Δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει κάθε τομέα να τον αναλάβουν οι ειδικοί και πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία δυστυχώς, αυτή η δημοτική αρχή είναι μια κακή επανάληψη παλαιοτέρων δημοτικών αρχών. Μοιάζει να είναι η Ρόδος με ένα τεράστιο τάνκερ που βρίσκεται στην μέση του πελάγους και πρέπει να λειτουργήσει χωρίς μηχανή…. Λάθη σημαντικά που χρεώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες»
Τέλος, όσον αφορά την καθαριότητα είπε ότι αν επαναληφθούν τα ίδια λάθη, η Ρόδος για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα έχει καλής ποιότητας καθαριότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου