Με τη θεατρική παράσταση «Θαλασσινά παραμύθια» η ομάδα πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει σε μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου, υλοποιώντας, το στόχο, που, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στο: «όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου, έχουν δικαίωμα στον πολιτισμό».

«Τα θαλασσινά παραμύθια» είναι μια λαϊκή, διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα την πειρατεία στο Αιγαίο.
Άγνωστες αληθινές ιστορίες και παραμύθια από το παρελθόν, γεμάτες συγκίνηση, χαρά αλλά και ηρωικές στιγμές των απλών ανθρώπων, εναντίων των σκληρών, πονηρών αλλά και αδίστακτων πειρατών, παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.

Πέντε ευρηματικοί ηθοποιοί,  γνωστοί από αγαπημένες σειρές όπως ( Οι Συμμαθητές, ευτυχισμένοι μαζί, κλεμμένα όνειρα, λάμψη και 50-50) αλλάζουν σκηνικά, κοστούμια, συναισθήματα, αλλά και ρόλους επί σκηνής, χαρίζοντας άφθονο γέλιο, χαρά και συγκίνηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραστάσεις ξεκινούν από Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται  την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο είναι βασισμένο στην λαϊκή μας παράδοση έχοντας αληθινές ιστορίες πειρατών που διασώθηκαν από γενιά σε γενιά.
Ηλικίες 5-105 μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, καθώς είναι κατανοητή  για όλους.
Σκηνοθεσία-κείμενο: Γιώργος Σουξές
Κοστούμια-Σκηνικά: Άννα Μαχαιριανάκη
Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Σάβλας
Χορογράφος: Βάσια Αγγελίδου
Λαογραφικό υλικό: Γιωργής Βενετούλιας, Ιάκωβος Ναυπλιώτης
Παίζουν οι: Κατερίνα Γαβαλλά, Γιώργος Σουξές, Άρης Τσάπης, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Γιάννης Φραγκίσκος

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η διάρκεια της παράστασης 80 λεπτά.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ