Για «κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας, δήθεν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας», κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνοντας την επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει σε δήλωσή του ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης τα ιδιωτικά σχολεία, παρότι μείωσαν τα δίδακτρά τους, έχασαν το 25% των μαθητών τους και τώρα η αύξηση του ΦΠΑ «αποτελεί τη χαριστική βολή», η οποία θα οδηγήσει είτε στην αναστολή της λειτουργίας τους, είτε στο κλείσιμο πολλών εξ αυτών που μέχρι σήμερα λειτουργούν οριακά.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι εάν ο κλάδος των ιδιωτικών σχολείων συρρικνωθεί περαιτέρω ή εκλείψει, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το κράτος θα είναι οδυνηρό, καθώς δεν θα εισπράξει ΦΠΑ, θα δημιουργήσει 25.000 ανέργους και θα χρειαστεί να βρεθούν θέσεις για 80.000 μαθητές στη ήδη υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα δημόσια σχολεία.

«Το ζήτημα είναι καθαρά ιδεολογικό. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκθειάσει τον εξισωτισμό ως πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης και λειτουργίας. Τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία είναι καλύτερα από τα δημόσια σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις. Να τα κλείσουμε λοιπόν προς χάριν του εξισωτισμού προς τα κάτω προκειμένου να ικανοποιήσουμε τη μαρξιστική ιδεοληψία της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ