Τοπικές Ειδήσεις

Κοινή Παρέμβαση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την παιδεία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου συμμετείχαμε χθες 10/2 στην πανελλήνια κινητοποίηση των φοιτητών, με δημόσια παρέμβαση στην Πλατεία Κύπρου του νησιού μας τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την απαξίωση της Δημόσια Παιδείας αλλά και της κοινωνίας με αντιδημοκρατικές αλλά και αντιλαϊκές διατάξεις. Θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την πρόσβαση των μαθητριών/των στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση του αριθμού των εισακτέων, απαξιώνοντας σταδιακά και κλείνοντας τμήματα πανεπιστημίων ανά τη χώρα. Προωθεί το δόγμα του «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια με την θέσπιση ειδικού σώματος αστυνομίας εντός αυτών (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), ένα σώμα το οποίο θα χρησιμοποιεί τα χρήματα των ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας). Επίσης η κυβέρνηση συγκροτεί πειθαρχικά συμβούλια για φοιτήτριες/τες τα οποία θα επιρρίπτουν πειθαρχικές ποινές έως και την διαγραφή τους από τη σχολή, μία πολιτική χουντικής προέλευσης. Τέλος η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί με οικονομική ασφυξία τα πανεπιστήμια αν αρνηθούν να εφαρμόσουν τις παραπάνω διατάξεις εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα φέρουν ολέθριες επιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στα 3 τμήματα το Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύουν στο νησί μας, διότι μέσω της μείωσης εισακτέων και της χρηματοδότησής του διακυβεύεται ακόμα και η επιβίωσή του. Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει τις παραπάνω πολιτικές, οι οποίες αν εφαρμοστούν θα αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της εκπαίδευσης. Δεν τους φοβόμαστε. Δεν μας τρομοκρατούν. Η νέα γενιά απέδειξε ότι θα βρίσκεται στο δρόμο και θα ανατρέψει τις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές που εν μέσω πανδημίας θέλει να εμπεδώσει η ακραία δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στηρίζουμε την μαθητική και φοιτητική κοινότητα και ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους ώστε να διαμορφώσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας και της Δημοκρατίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου