Τοπικές Ειδήσεις

Ένας από τους ομογενείς που βραβεύτηκαν την Ημέρα της Αυστραλίας φέτος, ήταν ο Ροδίτης  κ. Μιχάλης Πανορμίτης Πακάκης

Ένας από τους ομογενείς που βραβεύτηκαν την Ημέρα της Αυστραλίας φέτος ήταν ο συμπάροικος από την Μελβούρνη κ. Μιχάλης Πανορμίτης Πακάκης

Η καταγωγή του είναι από την Ρόδο και το κανονικό του όνομα δεν είναι Μιχάλης αλλά Πανορμίτης καθώς ήταν «ταγμένος» στο ομώνυμο μοναστήρι της Σύμης.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, στην Ρόδο το 1962. Ήρθε μικρό παιδί στην Αυστραλία στις αρχές του το 1964. Δεν ήταν καλά -καλά δύο ετών.

Οι γονείς του, όπως οι περισσότεροι μετανάστες ήταν εργάτες. Σε εργοστάσιο ο πατέρας του, μοδίστρα η μητέρα του. Και όπως λίγο πολύ όλοι οι μετανάστες ήθελαν το παιδί τους, μην έχει την ίδια επαγγελματική μοίρα, αλλά να σπουδάσει.

«Γράμματα-γράμματα-γράμματα μου έλεγε ο πατέρας μου γιατί δεν ήθελε να καταλήξω κι εγώ στο εργοστάσιο», λέει ο κ. Πακάκης στην συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Ο κ. Πακάκης ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των γονέων του.Σπούδασε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και συνέβαλε τα μέγιστα στα να ιδρυθεί το ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Βικτώρια , το Victorian Space Education Centre το 2006. Τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου είναι και αναπληρωτής Διευθυντής του Strathmore Secondary College..

Είναι αυτή η συμβολή του, για την οποία πήρε την διάκριση του μέλους του Τάγματος της Αυστραλίας ΑΜ, όπως μας εξήγησε.

Πηγή www.sbs.com.au

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου