Ειδήσεις

Σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου για την καινοτομία σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

«Εισαγωγικό σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου με τίτλο “Η καινοτομία στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεταλούδων Ρόδου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Η καινοτομία στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης»

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και παιδαγωγική στήριξη των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα προγράμματα του ΚΠΕ, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να αξιοποιήσουν στο σχολείο τους, να τις δοκιμάσουν οι ίδιοι στην πράξη και να “καινοτομήσουν». Έτσι θα εμπλουτίσουν τον τρόπο διδασκαλίας τους, θα μπορούν να έχουν εναλλακτικές προσεγγίσεις που θα βοηθούν τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών που συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Πεταλούδων στο Θεολόγο Ρόδου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 (6.00 μμ – 9 μμ).

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, 6-9 μμ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Θεολόγος Ρόδου:

5.30 μμ – 6.00 μμ: Προσέλευση, Χαιρετισμοί

6.00 μμ – 7.00 μμ: Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δικτύων του ΚΠΕ, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Πεταλούδων

7.00 μμ – 7.15 μμ: Διάλειμμα, Καφές

7.15 μμ – 7.45 μμ: Παρουσίαση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

7.45 μμ – 8.00 μμ: Παρουσίαση εκδόσεων ΚΠΕ Πεταλούδων, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Πεταλούδων

8.00 μμ – 8.45 μμ: Εργαστήριο «Παιδαγωγικά Εργαλεία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Πεταλούδων

8.45 μμ – 9.00 μμ: Συζήτηση αποτίμησης και λήξη του Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κατά προτεραιότητα αρχάριους, οι οποίοι α) έχουν αναλάβει ή β) ενδιαφέρονται να αναλάβουν την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και δεν έχουν παρακολουθήσει Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από τους υπόλοιπους, προηγούνται εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Πεταλούδων.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στο σχετικό link που ακολουθεί: https://goo.gl/forms/nidk96sopfj5cIlj2

Επίσης, δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και συμπληρώνοντας την Αίτηση, η οποία πρέπει να παραδοθεί ή να σταλεί ηλεκτρονικά στις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας (agygias@dipe.dod.sch.gr) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (schdr@dide.dod.sch.gr) Δωδεκανήσου.

Οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων παρακαλούνται να μας στείλουν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 τους ταξινομημένους πίνακες των συμμετεχόντων με βάση την παραπάνω διαδικασία και το αρχείο που τηρούν στις υπηρεσίες τους.

Για το ΚΠΕ Πεταλούδων

Ο Υπεύθυνος

Χάρης Συργιάννης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου