Ειδήσεις

Oλοκληρώθηκαν τα έργα και δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Μεγάλου Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνου Υδραίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, οι εργασίες αντικατάστασης ασφαλτοτάπητα σε δύο κομβικά σημεία στην πόλη της Ρόδου, στα οποία το οδόστρωμα είχε υποστεί σημαντικές φθορές , με αποτέλεσμα να παρουσιάζει «ανωμαλίες» που δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της κυκλοφορίας.
Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου της Πόλεως Ρόδου» , συνολικού προϋπολογισμού 71,106,85 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ και αφορούσε την αντικατάσταση της φθαρμένης ασφάλτου και την τοποθέτηση νέας στις συμβολές των ακόλουθων οδών:
α) Κωνσταντίνου Υδραίου με την Εθνική οδό Ρόδου –Λίνδου και
β) Μεγάλου Κωνσταντίνου με την Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Άννης Μαρίας).
Την επίβλεψη του έργου είχε το τμήμα οδοποιίας, υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και επιβλέπον μηχανικός ορίστηκε ο κος Χαράλαμπος Καπετάντσης.
Επιπρόσθετα, ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης του νέου τοιχίου επί της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, στην οποία πρόσφατα η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρόδου, ολοκλήρωσε τις εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτίσματος, προκειμένου να ολοκληρώσει την διαπλάτυνση της οδού.
Τα τρία σημεία στην πόλη της Ρόδου στα οποία εκτελούνται εργασίες, επέβλεψαν ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου. Ο κος Χατζηδιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των εργασιών τονίζοντας τα ακόλουθα:
«Ύστερα από 2 χρόνια καθυστερήσεων, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, προχωρούμε στην υλοποίηση παρεμβάσεων που τόσο απαραίτητες είναι για την πόλη της Ρόδου. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις στην πόλη και στα χωριά της Ρόδου. Για τις υπάρχουσες μελέτες και για τα έργα που σχεδιάζουμε για το 2017 έχω ζητήσει, σε συνεννόηση με τον κ. Κωνσταντίνου, από τις τεχνικές υπηρεσίες να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις ασάφειες του νέου νόμου περί διαγωνισμών και προμηθειών, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σωκράτης ο Παντωκράτωρας    10.10.2016 19:03

    Στρώσιμο ασφάλτου 5 εκατοστών πάνω σε λακούβες και μόλις πατήθηκε έγιναν και τα πρώτα σαμαράκια…
    Δεν έχει γίνει αντικατάσταση γιατί πολύ απλά δεν αφαιρέθηκε τίποτα. Ένα απλό μπάλωμα και τίποτε παραπάνω.
    Αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό…

Σχολιασμός άρθρου