Ειδήσεις

Η Δανία «εξοπλίζει» τους ταξιδιώτες με Covid-free διαβατήρια

Covid-free διαβατήρια θα παρέχει η Δανία στους πολίτες της, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από ξένους προορισμούς αρνητικό τεστ, για τον Κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Δανίας θα παρέχει στους πολίτες της, που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό,  Covid-free πιστοποιητικά υγείας πριν την αναχώρησή τους. Στόχος είναι οι ταξιδιώτες να είναι καταλλήλως εξοπλισμένοι σε περίπτωση που είναι απαραίτητο ένα αρνητικό τεστ για τον Κορωνοϊό στον προορισμό άφιξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Δανίας είναι δυνατή η πραγματοποίηση εξέτασης σε ειδικά κέντρα πριν την αναχώρηση από τη χώρα. Επισημαίνεται πως τα τεστ Κορωνοϊού πραγματοποιούνται δωρεάν από τα μέσα Μαΐου και η διάθεση των διαβατηρίων θα είναι και αυτή δωρεάν.

Οι Δανοί ταξιδιώτες μπορούν να «κατεβάσουν» και να τυπώσουν τα διαβατήριά τους μέσω της εφαρμογής παροχής υγειονομικών δεδομένων, δεδομένου ότι τα αποτέλεσμα της εξέτασης θα είναι αρνητικό και θα έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 7 ημερών

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου