ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδίκη αθίγγανων σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Διαρρήξεις 3

Ποινή φυλά­κι­σης 5 ετών επέβαλε χθες το Μονο­με­λές Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου μετά την επι­κύ­ρωση σχε­τι­κού πρα­κτι­κού ποι­νι­κής δια­πραγ­μά­τευ­σης σε έναν 31χρονο αθίγ­γανο, κατη­γο­ρού­μενο για δια­κε­κρι­μέ­νες κλοπές και ποινή φυλά­κι­σης 3 ετών με τριετή ανατολή στον 47χρονο, ομοεθνή συγκα­τη­γο­ρού­μενό του.

Οι ανωτέρω συνε­λή­φθη­σαν την 15η Σεπτεμ­βρίου 2022, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου.

Όπως δια­κρι­βώ­θηκε στο πλαίσιο της αστυ­νο­μι­κής έρευνας, οι δράστες κατά το τελευ­ταίο πεν­θή­μερο με τη μέθοδο της εισόδου από ανα­σφά­λι­στες διόδους ή της διάρ­ρη­ξης προ­έ­βη­σαν από κοινού σε εννέα κλοπές αντι­κει­μέ­νων, ρου­χι­σμού, χρη­μά­των από κατοι­κίες και απο­θή­κες στην πόλη της Ρόδου, η αξία των οποίων εκτι­μά­ται συνο­λικά σε 20.900 ευρώ.

Σε υπαί­θριο χώρο από­κρυ­ψης «καβάτζα» που χρη­σι­μο­ποιού­σαν οι δράστες βρέθηκε και κατα­σχέ­θηκε μέρος των αφαι­ρε­θέ­ντων.

Συγκε­κρι­μένα, οι δράστες μετέ­βαι­ναν σε διά­φο­ρες περιο­χές της Ρόδου, όπου εντό­πι­ζαν οικίες στις οποίες οι ιδιο­κτή­τες – ένοικοι συνήθως απου­σί­α­ζαν και αφού εισέρ­χο­νταν σ’ αυτές είτε από ανα­σφά­λι­στη θύρα είτε παρα­βιά­ζο­ντάς την, ερευ­νού­σαν τους χώρους, προ­κα­λώ­ντας μεγάλη ανα­στά­τωση και αφαι­ρού­σαν χρη­μα­τικά ποσά, χρυ­σα­φικά και άλλα πολύ­τιμα αντι­κεί­μενα.

Σε ορι­σμέ­νες δε από τις περι­πτώ­σεις αυτές υπάρχει βιντε­ο­λη­πτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλε­ό­ρα­σης όπου εμφαί­νο­νται οι κινή­σεις των δραστών.

Έπειτα από συλλογή – αξιο­ποί­ηση πλη­ρο­φο­ριών, σε συν­δυα­σμό με την ανάλυση των προ­α­να­φε­ρό­με­νων βιντε­ο­λη­πτι­κών υλικών προ­έ­κυ­ψαν ως ύποπτοι τέλεσης των παρα­πάνω αξιό­ποι­νων πράξεων οι ανωτέρω, γνωστοί για παρό­μοια αδι­κή­ματα.

Κατά τις νυχτε­ρι­νές ώρες της 14ης Σεπτεμ­βρίου 2022 εντο­πί­στη­καν επί της οδού Κλαυ­δίου Πέπερ από αστυ­νο­μι­κούς της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και προ­σή­χθη­σαν.

Σε έρευνα που διε­ξή­χθη σε υπαί­θριο χώρο (καβάτζα) πλησίον του σημείου εντο­πι­σμού τους ανευ­ρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν κλο­πι­μαία.

Τους απο­δί­δο­νται τα ακό­λουθα αδι­κή­ματα:

– Κατά το χρονικό διά­στημα από 08:30 ώρα της 13ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 17:15 της ιδίας ημέρας, μετέ­βη­σαν επί της οδού Βασι­λέως Ηρα­κλείου σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πής κι αφού εισήλ­θαν σ΄ αυτή από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο, αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα.

– Κατά το χρονικό διά­στημα από 19:00 ώρα της 13ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 20:15 της ιδίας ημέρας μετέ­βη­σαν επί της οδού Κων­στα­ντί­νου Υδραίου σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πού και αφού εισήλ­θαν σ΄ αυτή από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο, αφαί­ρε­σαν ένα σακίδιο πλάτης.

-Την 12η Σεπτεμ­βρίου 2022 μετέ­βη­σαν επί της οδού Νησίδα Ρω, σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πού και αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα μεγάλης αξίας.

-Την ίδια ημέρα μετέ­βη­σαν επί της οδού Πει­ραιώς & Κέρ­κυ­ρας, σε αποθήκη ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πού και αφαί­ρε­σαν δύο μαύρες σακού­λες σκου­πι­διών οι οποίες περιεί­χαν διάφορα είδη ρου­χι­σμού και προ­σω­πικά έγγραφα.

-Την ίδια ημέρα μετέ­βη­σαν επί της οδού Πόντου σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πής και αφού εισήλ­θαν σ΄ αυτή από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο, αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 1.000 ευρώ.

– Κατά το χρονικό διά­στημα από την 12:00 ώρα της 11ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 01:00’ ώρα της 12ης Σεπτεμ­βρίου 2022, μετέ­βη­σαν επί της οδού Πει­ραιώς, σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πού και αφού παρα­βί­α­σαν με αιχμηρό αντι­κεί­μενο, την μπαλ­κο­νό­πορτα, εισήλ­θαν στο εσω­τε­ρικό και αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 800 ευρώ και νομί­σματα διά­φο­ρων χωρών.

– Κατά το χρονικό διά­στημα από την 08:00 ώρα της 10ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 20:00 ώρα της ιδίας ημέρας μετέ­βη­σαν επί της οδού Πανα­γιώτη Ροδίου σε οικία ιδιο­κτη­σίας αλλο­δα­πού και αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα και διάφορα αντι­κεί­μενα.

– Κατά το χρονικό διά­στημα από την 03:00 ώρα της 10ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 06:00 ώρα της ιδίας ημέρας μετέ­βη­σαν επί της οδού Αγίου Γεωρ­γίου σε οικία ιδιο­κτη­σίας ημε­δα­πής και αφαί­ρε­σαν συσκευές, ρούχα, ρολόι και δύο αση­μέ­νια φυλαχτά κου­τά­κια.

– Κατά το χρονικό διά­στημα από την 03:00 ώρα της 10ης Σεπτεμ­βρίου 2022 έως την 06:00 ώρα της ιδίας ημέρας μετέ­βη­σαν επί της οδού Αγίου Γεωρ­γίου σε οικία ιδιο­κτη­σίας του ημε­δα­πού και αφαί­ρε­σαν κινητά και μια χρε­ω­στική κάρτα.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής τους παρέστη ο δικη­γό­ρος κ. Αχιλ­λέας Δασκα­λά­κης.

Συνε­λή­φθη 32χρονος για κλοπές και κατοχή ναρ­κω­τι­κών στη Ρόδο

Συνε­λή­φθη την 8η Φεβρουα­ρίου 2023 στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, ένας 32χρονος ημε­δα­πός, σε βάρος του οποίου σχη­μα­τί­σθηκε δικο­γρα­φία για διά­πραξη κλοπών και κατοχή ναρ­κω­τι­κών ουσιών.

Ειδι­κό­τερα, όπως δια­κρι­βώ­θηκε στο πλαίσιο αστυ­νο­μι­κής έρευνας, το χρονικό διά­στημα από την 2α έως την 7η του τρέ­χο­ντος μήνα ο δράστης εισήλθε από παρά­θυρα σε τρεις κατοι­κίες και προέβη στην αφαί­ρεση αντι­κει­μέ­νων σε δύο περι­πτώ­σεις από αυτές. Στην κατοχή του βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν 17 ναρ­κω­τικά δισκία (χωρίς ιατρική συνταγή) καθώς και μέρος των αφαι­ρε­θέ­ντων αντι­κει­μέ­νων.

Πιο συγκε­κρι­μένα, την 2α Φεβρουα­ρίου 2023 καταγ­γέλ­θηκε προ­φο­ρικά από έναν ημεδαπό ότι άγνω­στος δράστης την 06:20 ώρα της ίδιας ημέρας μετέβη στην οικία του που βρί­σκε­ται επί της οδού Ολυ­μπίας, ενώ αυτός με την οικο­γέ­νειά του κοι­μό­νταν και αφού εισήλθε εντός από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο έψαξε τους χώρους αλλά δεν αφαί­ρεσε κάποιο αντι­κεί­μενο, καθώς έγινε αντι­λη­πτός από την σύζυγό του και τράπηκε σε φυγή.

Κατά την απο­χώ­ρησή του, γεί­το­νας τον φωτο­γρά­φισε και υπέβαλε την φωτο­γρα­φία στην αστυ­νο­μία. Ακο­λού­θως εξα­κρι­βώ­θηκε ως δράστης ο 32χρονος, γνωστός στην Αστυ­νο­μία για παρό­μοια αδι­κή­ματα.

Επίσης, την 7η Φεβρουα­ρίου 2023 καταγ­γέλ­θηκε προ­φο­ρικά από έναν αλλο­δαπό ότι το χρονικό διά­στημα από 02:00 έως 06:00 ώρα της 7ης Φεβρουα­ρίου 2023, μετέβη σε οικία 2ου ορόφου στην οδό Βενε­το­κλέων, ιδιο­κτη­σίας του, κι αφού σκαρ­φά­λωσε εισήλθε εντός από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο και αφαί­ρεσε δύο κινητά τηλέ­φωνα, ένα laptop, μία τσάντα, ένα φορ­τι­στή, αρώματα, μπουφάν, φούτερ και το χρη­μα­τικό ποσό των 40€.

Την ίδια ημέρα ένας ημε­δα­πός κατήγ­γειλε ότι το χρονικό διά­στημα από 02:00 έως 06:00, μετέβη σε οικία 2ου ορόφου που βρί­σκε­ται στην οδό Μητρο­πό­λεως και με τον ακριβώς τρόπο αφαί­ρεσε μία χρυσή ταυ­τό­τητα.

Εντο­πί­στηκε και στην κατοχή του βρέ­θη­καν 15 «XANAX» και κλο­πι­μαία.

-Στο μεταξύ χθες επι­βλή­θηκε από το Τρι­με­λές Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου επί κακουρ­γη­μά­των ποινή φυλά­κι­σης 10 μηνών με τριετή ανα­στολή σε έναν ημεδαπό, κάτοικο Ιαλυσού που κρίθηκε ένοχος κλοπής από κοινού.

Στις 14 Μαΐου 2014 και περί ώρα 12.20 ενώ ένας ημε­δα­πός βρι­σκό­ταν στον χώρο του Ο.Κ.Α.ΝΑ. και συγκε­κρι­μένα στην αυλή της εκκλη­σίας της Αγ. Αικα­τε­ρί­νης, τον πλη­σί­ασε ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του, κι αφού πρώτα τον εξύ­βρισε, τον γρον­θο­κό­πησε με απο­τέ­λε­σμα να πέσει στο έδαφος.

Αμέσως μετά προ­σέ­τρεξε κι αυτός, καθώς και άλλα δύο άτομα αγνώ­στων λοιπών στοι­χείων και τον χτυ­πού­σαν με μπου­νιές και κλω­τσιές σε όλο του το σώμα.

Κατά τη διάρ­κεια της πράξης τους, και χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την ανωτέρω βία αφαί­ρε­σαν από αυτόν ένα κινητό τηλέ­φωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ, ένα ζευγάρι γυαλιά κι ένα πορ­το­φόλι.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρέστη ο δικη­γό­ρος κ. Νικήτας Μπόλκας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.