ατηγορηματικοί είναι οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, ότι κατά τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ο νόμος τηρήθηκε κατά γράμμα.

Απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ορισμένων μέσων ενημερώσης, οι τρεις εισαγγελείς τονίζουν ότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν σε καμία κοινή σύσκεψη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ή με άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζουν ότι τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθηνασίου υποστήριξε ότι είναι άκυρη η διαδικασία απόδοσης του καθεστώτος του προστατευόμενου μάρτυρα – και επομένως και οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων – καθώς δεν είχε δώσει την σχετική άδεια ο Άρειος Πάγος.

Η σχετική δήλωση από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, έχει ως εξής:

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη NOVARTIS είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη».

 

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ