Ρεπορτάζ

Στο εδώλιο οκτώ άτομα με την κατηγορία της σωματεμπορίας

8  κάτοικοι Ρόδου, Αττικής, Κω και Καρπάθου, θα καθίσουν αύριο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, εμπλεκόμενοι σε υπόθεση σωματεμπορίας.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συγκεκριμένα:
-Ο Θ. Α., κατηγορούμενος για σωματεμπορία από κοινού, αρπαγή ανηλίκου από κοινού, παραβίαση προσωπικών δεδομένων από κοινού και παράνομη οπλοκατοχή.
-Η E. M. για σωματεμπορία από κοινού και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
-Ο Ι. Κ. για σωματεμπορία από κοινού και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού με σκοπό την προαγωγή του στην πορνεία.
-Ο Φ. Κ. για αρπαγή ανηλίκου από κοινού.
-Ο Ι. Τ. για σωματεμπορία από κοινού.
-Ο Δ. Π. για σωματεμπορία από κοινού.
-Ο Χ. Λ. για σωματεμπορία από κοινού και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού με σκοπό την προαγωγή του στην πορνεία.
-Ο Ι. Λ. για σωματεμπορία.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 29η Μαρτίου 2010 μια 21χρονη, υπήκοος Ρωσίας, παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ήλθε στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως χορεύτρια, μέσω ενός τουριστικού γραφείου.
Όταν έφτασε στην Αθήνα τηλεφώνησε σε μια Ρωσίδα, ονόματι Νατάσα, η οποία την ενημέρωσε ότι θα την παρελάμβανε από το αεροδρόμιο ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων.
Εκείνος αφού πήρε το διαβατήριό της, εξέδωσε και για τους δύο εισιτήρια προκειμένου να έρθουν στη Ρόδο.
Όταν έφτασαν στο νησί, όπως ισχυρίζεται, την οδήγησε σε ένα σπίτι στ’ Αφάντου και της είπε ότι θα μένει εκεί. Έκτοτε, όπως ισχυρίστηκε, δεν της επέστρεψε το διαβατήριό της, λέγοντάς της ότι το κρατούσε προκειμένου να τακτοποιήσει τα χαρτιά της για να έχει νόμιμη παραμονή στη χώρα.
Ένα μήνα μετά μετέβησαν, όπως δήλωσε, σε ένα μπαρ της Κω και εκεί της ζήτησε να συνευρίσκεται με πελάτες, εφόσον το επιθυμούν, έναντι αμοιβής.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι την απείλησε ότι αν δεν υπάκουε θα την «πωλούσε» για να δουλεύει κλεισμένη σε οίκο ανοχής, λέγοντάς της ακόμη ότι χρειαζόταν τα χρήματα προκειμένου να της εξασφαλίσει νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα.
Στο συγκεκριμένο μπαρ, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής, που εισέπραττε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ο οποίος και κανόνιζε τα ραντεβού της.
Επέστρεψε στη συνέχεια, όπως διηγείται, στη Ρόδο και ο πρώτος κατηγορούμενος την έβαλε να δουλέψει για δέκα μέρες σε μπαρ στην οδό Καποδιστρίου ως στριπτιζέζ και συνοδός πελατών και μετά σε ένα άλλο μπαρ στον Αρχάγγελο για τρεις μήνες.
Στο τελευταίο μπαρ, όπως διατείνεται, συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής που εισέπραττε ο ιδιοκτήτης. Εν συνεχεία εργάστηκε, όπως ισχυρίστηκε, σε μπαρ στην περιοχή της Ιξιάς για τρεις μήνες, όπου συνέβαινε το ίδιο, ενώ εργάστηκε και σε μπαρ στη Ρόδο.
Στο τελευταίο κέντρο, όπως δήλωσε δεν συνευρέθη ερωτικά με πελάτες διότι ο ιδιοκτήτης φοβόταν μην συλληφθεί.
Μαζί με μια άλλη κοπέλα από τη Ρωσία, μεταφέρθηκαν στην πορεία σε μπαρ στην Κάρπαθο, όπου συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες με όμοιο τρόπο.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, όπως κατέθεσε, στην πορεία μετέφερε την ίδια και την συμπατριώτισσά της σε ένα σπίτι στα Κοσκινού. Στο σπίτι αυτό υπήρχαν κάμερες στο εσωτερικό του από τις οποίες ο πρώτος κατηγορούμενος τις παρακολουθούσε μέσω του κινητού του τηλεφώνου!
Τις ίδιες κάμερες φέρεται να είχε και σε ένα σπίτι στο Ροδίνι, όπου διέμεναν αρχικά.
Στη Ρόδο ο πρώτος κατηγορούμενος, όπως κατήγγειλε, στη συνέχεια την έβαλε να δουλέψει σε μπαρ στην οδό Καποδιστρίου για ενάμιση μήνα και εκεί αναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά με ένα άτομο.
Αφού είχαν γυρίσει από το μπαρ αυτό στο σπίτι στα Κοσκινού με την άλλη Ρωσίδα περί ώραν 07.00 βρήκε, όπως είπε, την ευκαιρία και το έσκασε για να καταγγείλει τα ανωτέρω στην αστυνομία.
Υποστήριξε παραπέρα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος από ένα φίλο της στην Κάρπαθο.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι της έφτιαξε βιβλιάριο εργασίας στο οποίο φαινόταν ότι ήταν δήθεν παντρεμένη με Έλληνα υπήκοο.
Υποστήριξε επίσης ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα στο κινητό της τηλέφωνο.
Σε έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία στα Κοσκινού βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον πρώτο κατηγορούμενο ένα κινητό που ανήκε στην σύντροφό του, ένα μόνιτορ κάμερας και τέσσερις κάμερες.
Σε έρευνα σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δακρυγόνο σπρέι, μια ψηφιακή μνήμη που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζοντο ημίγυμνες γυναίκες σε μπαρ, μια ατζέντα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μια βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε. στο όνομα μιας υπηκόου Τσεχίας και μια φωτογραφική μηχανή που περιείχε ψηφιακή μνήμη με φωτογραφία της παθούσας και 8 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
Βρέθηκε ακόμη και μια ταυτότητα μιας 17χρονης υπηκόου Ρουμανίας που αναζητείται με σήμα που εξέδωσαν μέσω της Ισπανίας οι γονείς της, ως εξαφανισθείσα.
Η 17χρονη που διέμενε σε διαμέρισμα στην οδό Μαλιαράκη, απασχολούνταν ως σερβιτόρα σε εστιατόριο και παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, απολογούμενος, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες. Επεσήμανε ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με γυναίκες και την έκδοση αυτών, ενώ ισχυρίστηκε ότι πήγαινε αρκετές φορές σε στριπτιζάδικα ή μπάρ κονσομασιόν και εκεί γνώρισε διάφορες γυναίκες με την οποίες έκανε παρέα. Υποστήριξε ότι γνώρισε την καταγγέλλουσα μέσω μιας φίλης της και ότι ανέπτυξαν ερωτική σχέση. Είπε ότι ήθελε να προχωρήσουν τη σχέση τους, πράγμα που δεν δεχόταν, γιατί ήταν σε διάσταση και επειδή ήταν αλκοολική.
Συνήψε, όπως είπε, δεσμό με μια φίλη της και έκτοτε τον απειλούσε ότι θα του κάνει κακό. Θεωρεί δε ότι η καταγγελία της έγινε προκειμένου να εξασφαλίσει τη νομιμοποίησή της στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες των μπαρ αρνήθηκαν ομοίως ότι η αλλοδαπή συνευρίσκετο ερωτικά με πελάτες, τονίζοντας ότι της είχαν προσφέρει εργασία στα καταστήματά τους.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κκ Στέλιος Κιουρτζής, Ακης Δημητριάδης, Στ. Αλεξανδρής και Στ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου