Ειδήσεις

Αφαντος ένας εκ των μελών της διεθνικής οργάνωσης που μετέφεραν στη Ρόδο τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη ενός εκ των 4 μελών της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, η οποία εξαρθρώθηκε στο διάστημα 3 – 6 Οκτωβρίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες στην ανεύρεση στοιχείων γύρω από την τύχη του 45χρονου, υπηκόου Ισραήλ, Z. H. H., που φέρεται ως ο μεταφορέας και αποθηκευτής της εγκληματικής οργάνωσης, για τον οποίο έχει δηλωθεί εξαφάνιση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, από διοικητικό στέλεχος του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει, στο Φαληράκι!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο 45χρονος αφίχθη στη Ρόδο από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας την 17η Σεπτεμβρίου 2016. Είχε εισιτήριο αναχώρησης από τη Ρόδο για την 24η Σεπτεμβρίου 2016 αλλά άλλαξε την ημερομηνία επιστροφής σε open, ενώ έμεινε σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία πριν καταλύσει στο ξενοδοχείο του Φαληρακίου, την 26η Σεπτεμβρίου 2016.
Είχε κάνει συγκεκριμένα κράτηση δωματίου, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος γνωστού ιστότοπου και είχε προπληρώσει με κάρτα Visa την διαμονή του έως και την 29η Σεπτεμβρίου 2016.
Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής του, βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στο δωμάτιο του και είχε θέσει στην είσοδο κάρτα «μην ενοχλείτε».
Από το σύστημα ηλεκτρονικής κλειδαριάς των δωματίων διαπιστώθηκε ότι έφυγε από το δωμάτιο τα μεσάνυχτα της 27ης Σεπτεμβρίου 2016 και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.
Όταν η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου διαπίστωσε ότι δεν πραγματοποίησε check out την 26η Σεπτεμβρίου 2016 ανοίχθηκε το δωμάτιο για να διαπιστωθεί, εάν είχε αναλάβει τις αποσκευές του.
Το μεσημέρι της 30ης Σεπτεμβρίου 2016 κι ενώ δεν είχε εμφανιστεί στο ξενοδοχείο μια γυναίκα τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν και τον αναζήτησε. Το ίδιο βράδυ έγινε κλήση από έναν άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε ότι ήταν ο αδελφός του και καλούσε από την Αθήνα.
Την επόμενη ημέρα το πρωί από το ξενοδοχείο δηλώθηκε η εξαφάνισή του.
Στα πλαίσια των ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξαφάνισή του, το δωμάτιο ερεύνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες και αστυνομικοί της σήμανσης, ενώ μάζεψαν τα προσωπικά του είδη.
Όταν ακολούθησε καθαρισμός του δωματίου από το προσωπικό του ξενοδοχείου βρέθηκε στην ντουλάπα πίσω από μαξιλάρια μια τσάντα, η οποία περιείχε συσκευασίες από αλουμινόχαρτο και μια πλαστική σακούλα με χάπια.
Το προσωπικό του room service βρήκε ακόμη έναν ναργιλέ κάτω από το κρεββάτι, ένα usb stick και μια κάρτα από κινητό τηλέφωνο.
Την 3η Οκτωβρίου 2016 μετέβησαν στο ξενοδοχείο αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι στο αλουμινόχαρτο υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.106 και 1.089 γραμμαρίων ενώ τα χάπια, 4.900, ήταν ecstasy.
Από την ώρα εκείνη ξεκίνησαν επισταμένως έρευνες για τον εντοπισμό του  με έλεγχο των ταξιδιωτών σε όλες τις πύλες εξόδου από τη Ρόδο χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Εικάζεται με δεδομένη την ύπαρξη του ναργιλέ ότι ο 45χρονος έκανε χρήση της κοκαϊνης και πιθανότατα και χαπιών και ευρισκόμενος σε κατάσταση παροξυσμού αποφάσισε να εγκαταλείψει το δωμάτιο και να φύγει από την Ρόδο.
Πρόκειται όμως για μια πιθανολόγηση η οποία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις έρευνες με αποτέλεσμα για τους αστυνομικούς, όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά.
Το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου 2016 τηλεφώνησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ξενοδοχείο μια άγνωστη γυναίκα και ενημέρωσε ότι ο 45χρονος είχε ένα ατύχημα και ότι η σύζυγος του θέλει να παραλάβει τις αποσκευές του. Της δηλώθηκε ότι τα πράγματα του ήταν στο γραφείο των απολεσθέντων και την παρότρυνε να τα παραλάβει.
Ακολούθησε η σύλληψη των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος και συγκεκριμένα της 27χρονης Γερμανίδας S. – Υ. K. του S. και των δύο Λετονών E. H. του U. 27 ετών και G. Ν. του V. 24 ετών, οι οποίοι δεν διαφώτισαν τις έρευνες ως προς την τύχη του συνεργού τους, που εξακολουθεί να αγνοείται και που επιδιώκεται μέσω της άρσης του απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων να εντοπιστεί.
Σημειώνεται ότι οι τρείς συλληφθέντες είναι στην κυριολεξία «σφίγγες» και δεν έχουν προσφέρει με καταθέσεις τους στις έρευνες. Από τις έρευνες προέκυψε ωστόσο ότι είχαν συναντηθεί με τον 45χρονο την 27η Σεπτεμβρίου 2016 και τους είχε παραδώσει μια βαλίτσα που περιείχε 6 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 4.670 γραμμαρίων, την οποία μετέφεραν σε ξενοδοχείου της οδού Σωτήρως στην Ιαλυσό, στο οποίο είχαν καταλύσει.
Πιο συγκεκριμένα οι τρείς συλληφθέντες κατ’ εντολή του φερόμενου ως εγκέφαλου της σπείρας, ονόματι Homer, αγνώστων λοιπών στοιχείων ταξίδεψαν στην Ρόδο από το Βερολίνο, μέσω Αθηνών, την 27η Σεπτεμβρίου 2016.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Φαληράκι στο οποίο διέμενε ο Ισραηλινός και παρέλαβαν την βαλίτσα με τα 4.670 γραμμάρια κοκαΐνης.
Φέρονται να άφησαν στον 45χρονο δύο όμοιες βαλίτσες, κενές περιεχομένου, προκειμένου να τις τροποποιήσει και να αποκρύψει εντός αυτών ναρκωτικές ουσίες με σκοπό στην συνέχεια να τα μεταφέρουν αεροπορικώς στο Ισραήλ.
Την 12.00 ώρα της 6ης Οκτωβρίου 2016 μετέβησαν στο ξενοδοχείο οι τρείς για να τα παραλάβουν και συνελήφθησαν.
Σε έλεγχο των δύο βαλιτσών βρέθηκαν σε διπλό πάτο και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρος 786 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρος 908 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρος 619 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με MDMA μικτού βάρος 1.475 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν αύριο ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Ταμπάκης και Κ. Διακονής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου