Οι 3 προτάσεις του Δημάρχου Κω προς την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Κω, που υπέστησαν τις αρνητικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Τη Δευτέρα ο Γιώργος Κυρίτσης θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, από την πλευρά του Δήμου.’’

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση για τη στήριξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Κω, που υπέστησαν τις αρνητικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Με επιστολή που απέστειλε σε 4 συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Οικονομίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας) ο Δήμαρχος Κω καταθέτει τρεις άμεσες και ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Κω από την Πολιτεία.

Συγκεκριμένα προτείνει:
– Εξάμηνη αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν.
– Αναστολή κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για ένα χρόνο.
-Δυνατότητα διακανονισμού σε ότι αφορά τις οφειλές αυτών των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ σε περισσότερες δόσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για τη στήριξη και ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Κω.

Σε δήλωση του, ο κ.Κυρίτσης τονίζει:
‘’Οι τρεις προτάσεις που κατέθεσα είναι ρεαλιστικές και το δημοσιονομικό κόστος είναι πολύ μικρό. Μπορούν να υλοποιηθούν και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει, σε αυτή τη φάση, επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Κω, που πλήρωσαν το κόστος και το τίμημα από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Ο Δήμος θα ανακοινώσει, από την πλευρά του, την προσεχή Δευτέρα, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Κω, όπως είχα δεσμευθεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ