Με θετικό πρόσημο και παρά τα όποια προβλήματα που δημιουργούνται, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση Ποσειδωνίου Κυπέλλου Καρπάθου 2015.

Ένα τουρνουά που κατά γενική ομολογία έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα και ο φίλαθλος κόσμος απολαμβάνει τα παιχνίδια που φέτος είναι πιο παραγωγικά και ενδιαφέροντα από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές: «Για ακόμα μια φορά όμως δεν λείπουν οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες εντυπωσιασμού προς τη διοργανώτρια αρχή. Σε ένα μπαράζ δηλώσεων μέσω Διαδικτύου ο Ποσειδώνας Καρπάθου δέχεται φίλια πυρά από συλλόγους και ομάδες που θα έπρεπε να ήταν σύμμαχοι και αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια.

Γίναμε μάρτυρες δημοσιεύσεων που έκαναν λόγο και αναφέρονταν σε απίστευτα χρηματικά ποσά που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Σας διαβεβαιώνουμε πως αν τα ποσά που αναφέρουν οι διάφοροι αναλυτές ήταν πραγματικά, τότε η ομάδα του νησιού μας θα βρισκόταν τουλάχιστον στη Γ’ Εθνική. Για να μιλήσουμε επιτέλους σοβαρά, τα οικονομικά στοιχεία των διοργανώσεων των τελευταίων ετών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου και θα κοινοποιηθούν στη γενική συνέλευση του συλλόγου που προγραμματίζεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Επιλέξαμε και θεωρούμε ως απολύτως σωστή ενέργεια για την ακεραιότητα και την φερεγγυότητα της διοργάνωσης, να απευθυνθούμε στο ανώτερο ποδοσφαιρικό όργανο του νόμου μας να θέσει υπό την αιγίδα του το τουρνουά. Ακόμα και αυτό σχολιάστηκε αρνητικά και κατηγορηθήκαμε για τις αποφάσεις μας. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία δηλώνουμε ότι αυτά είναι αστειότητες και αποτελούν δικαιολογίες αυτών που θέλουν να παίζουν το παιχνίδι με τους δικούς τους κανόνες.

Το Τοπικό της Καρπάθου έχει μια ιστορία και μια πορεία γνωστή σε όλους. Εμείς καταφέραμε με τα σωστά μας και τα λάθη μας να φτιάξουμε μια διοργάνωση που διεξάγεται με τους κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Θα κριθούμε για αυτό… Όπως έχουν κριθεί και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου, εκείνοι που έφτιαξαν τα τουρνουά της βόμβας, των μπουκαλιών, των διαιτητών με τη “σαγιονάρα”. Εκείνοι που συνεδρίαζαν 24ωρα ολόκληρα για να πάρουν μια απόφαση. Εκείνοι που έφερναν εισαγόμενους και σε ένα βράδυ τους βάφτιζαν Καρπάθιους και που για να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους, τους προσήγαγαν δια της βίας στο αστυνομικό τμήμα, για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν την καταγωγή τους.

Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν. Οι υπόλοιποι επιλέξτε τι τουρνουά θέλετε… Καλή συνέχεια σε όλους και υγεία στους αθλητές!».

Απ’ ευθείας στην ημιτελική φάση του τουρνουά έχουν προκριθεί οι δύο πρωτοπόροι των ομίλων, Όθος και Βωλάδα, ενώ στους δύο προημιτελικούς του θεσμού, θα αναμετρηθούν Μενετές-Αρκάσα και Πηγάδια-Απέρι. Ο μεγάλος τελικός του Ποσειδώνιου Κυπέλλου Καρπάθου 2015 θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου. Όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπάθου.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Όθος-Όλυμπος 3-2

Μενετές-Πυλές 5-0

Απέρι-Όθος 0-3

Όλυμπος-Μενετές 0-3

Πυλές-Απέρι 0-3

Όθος-Μενετές  2-2

Πυλές-Όθος 0-2

Όλυμπος-Πυλές  2-3

Η βαθμολογία:

1.Όθος  10

2.Μενετές  8

3.Απέρι  7

4.Πυλές  3

5.Όλυμπος  0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρκάσα-Βωλάδα 1-2

Μεσοχώρι-Σπόα 4-1

Πηγάδια-Αρκάσα 8-0

Βωλάδα-Μεσοχώρι 0-0

Σπόα-Πηγάδια 1-0

Αρκάσα-Μεσοχώρι 2-0

Πηγάδια-Βωλάδα 0-3

Σπόα-Αρκάσα 2-2

Μεσοχώρι-Πηγάδια 0-6

Η βαθμολογία:

1.Βωλάδα  7

2.Πηγάδια  6

3.Αρκάσα 4

4.Μεσοχώρι 4

  1. Σπόα 4

Οι προημιτελικοί:

1.Τετάρτη 12 Αυγούστου: Μενετές-Αρκάσα

2.Πέμπτη 13 Αυγούστου: Πηγάδια-Απέρι

Οι ημιτελικοί:

Δευτέρα 17 Αυγούστου: Βωλάδα-Νικητής 1

Τρίτη 18 Αυγούστου: Όθος-Νικητής 2

Τελικός:

Σάββατο 22 Αυγούστου

Οι σκόρερ:

5 γκολ: Βασιλειώτης (Όθος)

3 γκολ: Νισύριος (Απέρι), Σπανός (Πηγάδια), Πίσσας, Τσιαβέλης, Χατζηκοντός (Μενετές)

2 γκολ: Βασιλαράκης, Πεπελάσι (Απέρι), Βιλανούτσι (Μενετές), Διακόπουλος, Ρουσάκης (Πηγάδια), Δετοράκης (Μεσοχώρι), Πύλιαρης (Αρκάσα)

1 γκολ: Μπούλαρι (Όλυμπος), Βαρδαούλης, Καλαφάτης, Κοσμάς, Μανωλιός, Σταυριανός (Βωλάδα), Γαγλιάς, Σταματιάδης  (Μεσοχώρι), Γιαλλουράκης, Καραξής, Κουκούνια, Νισύριος, Ξύπας, Τσαγκάρης, Χατζημανώλης (Απέρι), Γκοτζαμάνης (Μενετές), Ζαγόρας, Καζηλιέρης, Καουκάκης, Καραμηνάς, Μανωλάκης, Σπανός, Φελουζής (Πηγάδια), Λάμπρος, Λιγνός, Παπαχριστοδούλου, Πιπέρης (Σπόα), Μαντικός, Παπαβασίλης (Όθος), Πιττάς, Σακέλης (Αρκάσα).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ