Ρεπορτάζ

Καταδίκη με ελαφρυντικά δύο ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο ημεδαπούς, που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές ενώ τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Στους κατηγορούμενους ηλικίας 25 και 48 ετών αποδόθηκαν 12 κλοπές.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψαν συγκεκριμένα τα εξής:
– Την 27η Σεπτεμβρίου 2013 και από ώρα 00.45 έως 08.30 ο πρώτος αφού έσπασε το παράθυρο του εκδοτηρίου εισιτηρίων, του κινηματογράφου «METROPOL», ιδιοκτησίας του κ. Ευθύμιου Κωσταντινίδη του Γεωργίου, εισήλθε στους χώρους του κινηματογράφου και αφού έσπασε το λουκέτο του ψυγείου του μπαρ, το άνοιξε, χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Στη συνέχεια αποχώρησε από την πλαϊνή είσοδο αφού άνοιξε τους σύρτες που ασφάλιζαν την πόρτα.
– Μεταξύ της 23.10 ώρας της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 και της 08.30 ώρας της 28ης Σεπτεμβρίου 2013 ο πρώτος αφού ανέβηκε στην ταράτσα του επί της οδού Κισθινίου μίνι μάρκετ της κ. Ανθούλας Σαρούκου του Σπυρίδωνος έσπρωξε μία ξύλινη πόρτα σπάζοντας την κλειδαριά και εισήλθε εντός. Εν συνεχεία αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ περίπου σε κέρματα.
– Στο χρονικό διάστημα από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2013 και οι δύο από κοινού, κινούμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου μετέβησαν στην περιοχή «Κόρακας» Κοσκινού Ρόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ ιδιοκτησίας του Νικολάου Σκουμιού του Κωνσταντίνου και με την χρήση κατσαβιδιού παραβίασαν τρία λουκέτα σιδερόπορτας που προστατεύει την πόρτα της κεντρικής εισόδου, την άνοιξαν και στην συνέχεια αφού έθραυσαν το τζάμι της εισήλθαν στον Ιερό Ναό. Εψαξαν τους χώρους αλλά δεν αφαίρεσαν τίποτα. Προκάλεσαν ωστόσο φθορές ύψους 200 ευρώ περίπου.
– Μεταξύ της 19.00 ώρας της 4ης Νοεμβρίου 2013 και της 07.00 ώρας της 5ης Νοεμβρίου 2013 από κοινού, κινούμενοι με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου μετέβησαν στον επί της Λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου Ιερό Ναό Αγίου Χριστόφορου, εφημέριος του οποίου είναι ο Φιλήμων Πόκκιας του Γεωργίου και επίτροπος ο Ιωάννης Μανιάς του Μιχαήλ και αφού ανασήκωσαν σιδερένια πόρτα της εξωτερικής περίφραξης της εκκλησίας εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια αφού έθραυσαν το τζάμι της πόρτας από παρεκκλήσι εισήλθαν σ’ αυτό και μέσω αυτού στην εκκλησία. Αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 30 ευρώ σε κέρματα.
Επίσης με κλειδί που βρήκαν άνοιξαν το παγκάρι το οποίο ήταν κενό, ενώ από το ιερό της εκκλησίας αφαίρεσαν τρία μικρόφωνα.
– Την 7η Νοεμβρίου 2013 ο πρώτος μετέβη στην επί της οδού Σοφοκλέους στην Παλαιά Πόλη ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας του Θεόδωρου Τσίκκη του Σάββα και αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα εισόδου με την χρήση κατσαβιδιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ και 2 τούρκικες λίρες. Επίσης αφαίρεσε και τα δεύτερα κλειδιά του καταστήματος.
– Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2013 ο πρώτος μετέβη στην επί της οδού Σοφοκλέους στην Παλαιά Πόλη ψαροταβέρνα του Ιωάννη Τσάμπη του Σάββα, εισήλθε εντός από ανοικτό φεγγίτη κεντρικής πόρτας και αφαίρεσε μια τηλεόραση μάρκας LG 38, έναν αποκωδικοποιητή ΟΤΕ TV, τα τηλεχειριστήρια τους κι έναν φορτιστή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στη συνέχεια βγήκε από την πίσω πόρτα του καταστήματος αφού την ξεκλείδωσε με τα κλειδιά που ήταν πάνω στην κλειδαριά.
– Την 11η Νοεμβρίου 2013 ο πρώτος μετέβη στην επί της οδού Δημοκρατίας καφετέρια «SWEDCO» υπεύθυνος της οποίας είναι ο Ιωάννης Χατζηιωάννου του Ευαγγέλου και αφού παραβίασε παράθυρο εισήλθε στο κατάστημα πλην ήχησε ο συναγερμός και αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
– Την 23.30 ώρα της 9ης Νοεμβρίου 2013 από κοινού, κινούμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου μετέβησαν στο κυλικείο του συγκροτήματος σχολικών κτηρίων «Βενετόκλειο», που εκμεταλλεύεται ο Γεώργιος Νικολάου του Δημητρίου και αφού παραβίασαν τα λουκέτα και το αλουμινένιο ρολό ασφαλείας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε κέρματα, ενώ η φθορά που προκλήθηκε ανέρχεται στα 180-200 ευρώ περίπου.
– Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2013 από κοινού, κινούμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου μετέβησαν στο επί της οδού Αλεξ. Διάκου ζαχαροπλαστείο ιδιοκτησίας του Τσαμπίκου Μουστάκα του Βασιλείου και αφού παραβίασαν με την χρήση κατσαβιδιού το λουκέτο σιδερένιας πόρτας, στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι και εισήλθαν στο κατάστημα όπου ήχησε ο συναγερμός και διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.
– Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πρώτος μετέβη στο επί της οδού Καποδιστρίου καθαριστήριο ιδιοκτησίας του Μιχαήλ-Τσαμπίκου Πονιά του Γεωργίου και αφού αρχικά έσπασε την κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ώστε να μην καταγραφούν οι κινήσεις του, στη συνέχεια έσπασε το τζάμι της πόρτας και εισήλθε εντός. Αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Sony Ericsson, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung και μία συλλογή με νομίσματα του ευρώ.
Στη συνέχεια αφού έθραυσε το παράθυρο αυτοκινήτου του ανωτέρω ιδιοκτήτη το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung και ένα κουτί χαπιών.
– Στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2013 από κοινού, κινούμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Παστίδα, όπου επίτροπος είναι ο Γεώργιος Σπάρταλης του Ιωάννη και με την χρήση κατσαβιδιού αφού σπασαν παράθυρο αποπειράθηκαν να εισέλθουν εντός πλην όμως ήχησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.
– Την 16η Νοεμβρίου 2013 ο πρώτος επισκέφθηκε εστιατόριο στην Παλιά Πόλη και αφού ανέβηκε στην ταράτσα του καταστήματος παραβίασε αλουμινένια πόρτα και εισήλθε στους χώρους του καταστήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου