Τοπικές Ειδήσεις

Εγινε χθες η περιφορά της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου

Eπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης «Κολοσσός», πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά, παραμονή του Αγίου Χριστόφορου, η περιφορά της εικόνας του Αγίου, προστάτη των οδηγών.
Στην «αυτοκινητική» περιφορά της εικόνας συμμετείχαν πέραν του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης «Κολοσσός», ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Δωδεκανήσου, το Πανδωδεκανησιακό Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. Με αφετηρία τον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Ασγούρου, μία πομπή σχεδόν 20 οχημάτων, κατευθύνθηκε στο Μαντράκι, περνώντας από το Ροδίνι, την περιοχή Αγίου Νικλάου, Κόβα και επέστρεψε στα Ασγούρου μέσω των οδών Παπαλουκά, Σοφούλη και Μιχαήλ Πετρίδη. Το θέαμα ξάφνιασε ευχάριστα τους περίοικους και τους λοιπούς οδηγούς.
Στο πρώτο όχημα επέβαιναν ο πρόεδρος του συνδέσμου ΦΔΧ «Κολοσσός», Κώστας Στυλιανού με τον εφημέριο του Ιερού Ναού, πατέρα Νεκτάριο Πόκκια, κρατώντας την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου. Στα υπόλοιπα οχήματα επέβαιναν οι πρόεδροι και μέλη των σωματείων των αυτοκινητιστών. Τηρήθηκαν δε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας λόγω του κορωνοϊού.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο κ. Στυλιανού, η ιδέα για την λιτανία της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, είχε κατατεθεί στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου «Κολοσσός». Μάλιστα, ο σύνδεσμος προτίθετο να συμβάλει στη διοργάνωση της πανηγύρεως του Αγίου Χριστοφόρου που θα πραγματοποιείτο φέτος για πρώτη φορά. Ωστόσο, η πανδημία του Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανέτρεψαν τα σχέδια. Πραγματοποιήθηκε μόνο η λιτανεία της εικόνας από τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι προσαρμόστηκαν στις τρέχουσες συνθήκες.
«Οι αυτοκινητιστές της Ρόδου ενωθήκαμε για πρώτη φορά για ένα ιερό σκοπό, πραγματοποιώντας την λιτανεία της εικόνας του προστάτη μας Αγίου Χριστοφόρου. Αυτό φανερώνει πώς όταν θέλουμε μπορούμε να πορευτούμε ενωμένοι. Φέτος οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε όσα είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε φέτος για πρώτη φορά το πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου, όμως λόγω του κορωνοϊού, αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς έχουν ανασταλεί τέτοιες δραστηριότητες. Δώσαμε όμως μία υπόσχεση ότι του χρόνου θα συμμετέχουν περισσότερα οχήματα και περισσότεροι επαγγελματίες και ότι θα καθιερωθεί το πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου», δήλωσε στη «δ» ο κ. Στυλιανού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου