Το τριήμερο 4-7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Beach στη Ρόδο.

Ειδικότερα η τελετή έναρξης των αγώνων του 1ου WTF World Beach Championship Rhodes 2017,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στο Βασιλικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου  στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με τη συμμετοχή τριάντα δύο  (32 )χωρών από τις πέντε Ηπείρους.

Το σύνολο της τελετής όσο και η λαμπρή παρέλαση που προηγήθηκε στην Μεσαιωνική Πόλη, αποτέλεσε άριστη διαφήμιση για τη Ρόδο δεδομένης της παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Αποτελεί τιμή για τη Ρόδο η παρουσία σχεδόν 1000 αθλητών-συνοδών από πέντε ηπείρους, καθώς και η επιλογή του νησιού μας να φιλοξενήσει την πρώτη διοργάνωση παγκόσμιου τουρνουά για ένα άθλημα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.  Καλωσορίζουμε τόσο τα μέλη της Παγκόσμια Ομοσπονδίας, όσο και όλους τους αθλητές και δηλώνουμε ότι είμαστε ολόψυχα και έμπρακτα αρωγοί στο εγχείρημα τους».

Το Σάββατο 6  Μαΐου στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου Δρ. Chungwon Choue και  του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιου Πράγαλου, όσο και μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Taekwondo,  παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Τέρη Χατζηϊωάννου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση,  με κεντρικό  θέμα τις σημαντικές δυνατότητες  που έχει η Ρόδος να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ Χατζηδιάκος αρχικά προέβη σε πλήρη ενημέρωση των μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις δημοτικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου αλλά και του κλειστού Καλλιθέας, που ανήκουν στο Δήμο Ρόδου, στις οποίες ο Δήμος Ρόδου έχει  επενδύσει σημαντικά  στη βελτίωση των υποδομών και μπορούν να φιλοξενούν διεθνείς διοργανώσεις.

Στην συνέχεια ο κ Χατζηδιάκος ανέλυσε διεξοδικά τις δυνατότητες της Νήσου συνολικά και τις πιθανές πρόσθετες τοποθεσίες που μπορούν να διεξαχθούν νέοι αγώνες υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Taekwondo Δρ. Chungwon Choue, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φιλοξενία και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι τοπικοί φορείς για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Παράλληλα οι  κ.   Chungwon Choue και Αθανάσιος Πράγαλος  απευθυνόμενοι στον κο Φώτη Χατζηδιάκο,  αποκάλυψαν την πρόθεση τους  να θεσμοθετηθεί σε ετήσια βάση η διεξαγωγή διεθνών  αγώνων  Taekwondo, στο νησί των Ιπποτών. Μάλιστα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  χαρακτήρισαν τη Ρόδο ως  «πολύ καλή επιλογή  για να φιλοξενήσει άμεσα μια διοργάνωση διεθνούς χαρακτήρα» .

Όπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο το καταστατικό όσο και οι ισορροπίες της διεθνούς ομοσπονδίας δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή εκ νέου το επόμενο έτος παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Ρόδο.

Για το λόγο αυτό οι τρεις άντρες κ. Χατζηδιάκος , Δρ. Chungwon Choue και κ. Πράγαλος συμφώνησαν για τη διεξαγωγή είτε Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είτε Διεθνών αγώνων κατάταξης.

Κλείνοντας την συνάντηση ο Δήμαρχος κ Χατζηδιάκος διαβεβαίωσε, ότι η αρωγή του Δήμου Ρόδου για την θεσμοθέτηση ετήσιων διεθνών αγώνων στο νησί μας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ