Ειδήσεις

Ερευνα: Διακυμάνσεις έως £3.000 στα online πακέτα για τα ελληνικά νησιά-Οι διακυμάνσεις σε Ρόδο και Κω

Tο κόστος για ένα resort της Thomson στην Κω και για ένα First Choice resort στη Ρόδο είχε διακύμανση ύψους 1.500 λιρών ενώ τις 3.000 λίρες ξεπέρασε η διακύμανση για διαμονή σε resort της Κω

Μεγάλες διακυμάνσεις τιμών που ανέρχονται σε εκατοντάδες λίρες, μπορεί να συναντήσουν οι Βρετανοί ταξιδιώτες κατά τη διαδικασία online κράτησης πακέτου διακοπών σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς, όπως τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας FairFX.Οι τιμές για διαμονή μιας εβδομάδας στο Best Jacaranda Hotel στην Τενερίφη με την Thomas Cook είχε διαφορά κόστους 525 λιρών μέσα στο 15νθήμερο.

Tο κόστος για ένα resort της Thomson στην Κω και για ένα First Choice resort στη Ρόδο είχε διακύμανση ύψους 1.500 λιρών ενώ τις 3.000 λίρες ξεπέρασε η διακύμανση για διαμονή σε resort της Κω.

Η έρευνα, η οποία διερεύνησε καθημερινά για περίοδο 2 εβδομάδων, τις τιμές των online ταξιδιωτικών προσφορών που αφορούσαν 10 προορισμούς διακοπών για ταξίδια τον Αύγουστο, εντόπισε ότι από μέρα σε μέρα παρατηρούνται ιδιαίτερες αυξομειώσεις τιμών για Ισπανία, Κανάρια και ελληνικά νησιά.

Παρότι ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρίες αμφισβητούν τα ευρήματα, επιβεβαιώνουν ότι εφαρμόζουν δυναμικά συστήματα τιμολόγησης, κατά τα οποία μπορούν να αλλάζουν τις τιμές βάσει της προσφοράς και της ζήτησης, κάτι που πολλές φορές γίνεται αυτόματα μέσω λογισμικού υπολογιστή που μετρά την κίνηση των ιστοσελίδων, τις πωλήσεις και τη διαθεσιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν η τιμολόγηση του ταξιδίου είναι δίκαιη.Σύμφωνα με το εκτελεστικό στέλεχος της FairFX, Ian Strafford-Taylor, η έρευνα έδειξε ότι πράγματι αν κάποιος κάνει κράτηση τη «λάθος» ημέρα μπορεί να πληρώσει πολύ παραπάνω.

Από την πλευρά τους, Thomson και First Choice δήλωσαν ότι οι τιμές αυξομειώνονται εξαιτίας της προσφοράς και της ζήτησης καθώς υπάρχει πεπερασμένος αριθμός δωματίων και πτήσεων που είναι διαθέσιμα.

Όπως δήλωσε η Thomas Cook, τα αποτελέσματα δεν συνάδουν με τα αρχεία της ή με τον τρόπο που αλλάζουν οι τιμές της εταιρίας.

protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου