Αθώος κρίθηκε χθες, ερήμην  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο Αγγλος υπήκοος  Ν. Ε. R.  κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια μιας ομοεθνούς του.
Η φερόμενη ως θύμα έφθασε στην Ελλάδα την 12η Αυγούστου 1998 με οικογενειακούς φίλους και κατέλυσαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι.
Στις 22 Αυγούστου 1998 γνωρίσθηκε με τον κατηγορούμενο σε μπαρ, όπου και διασκέδασαν μαζί, συνέχισαν δε να διασκεδάζουν και σε άλλο μπαρ, καταναλώνοντας μάλιστα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μεθύσουν.
Στην συνέχεια, πήγαν βόλτα στην παραλία και εκεί ο κατηγορούμενος την φίλησε ερωτικά. Στη συνέχεια τον ακολούθησε στο δωμάτιό του. Από το σημείο αυτό και μετά η ίδια δεν ενθυμείται τίποτα παρά μόνον όταν ξύπνησε το πρωί, όπου ήταν γυμνή, δίπλα στο φίλο του κατηγορούμενου, που κοιμόταν. Η ίδια στην πρώτη της κατάθεση στο ΑΣ Αφάντου Ρόδου δεν θυμόταν καν αν ο κατηγορούμενος είχε κάνει έρωτα μαζί της και επιφυλάχθηκε να υποβάλει έγκληση.
Στη συνέχεια και αφού υποβλήθηκε σε γυναικολογική εξέταση θεώρησε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος σχεδόν την κατάσταση αναισθησίας λόγω της προηγηθείσης μέθης στην οποία ευρίσκετο, έκανε έρωτα μαζί της.
-Το δικαστήριο ανέβαλε στο μεταξύ την εξέταση υπόθεσης με κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό ομοεθνούς τους τρεις Αγγλους, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε την ακύρωση των ενταλμάτων σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους.
Την 28η Μαΐου 2008 και περί ώρα 8:15 π.μ. η Αγγλίδα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φαληρακίου και κατήγγειλε ότι την ίδια ημέρα και ώρα 5:00 π.μ. πήγε στο δωμάτιο ενός φίλου της, με τον οποίο διασκέδαζε προηγουμένως σε μπαρ της περιοχής, με σκοπό να πιουν ένα ποτό και τότε αυτός μαζί με άλλα δύο άτομα, που ήρθαν στο δωμάτιο πέντε λεπτά αργότερα, την βίασαν.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο ένας την έσπρωξε στο κρεβάτι, ενώ ήταν μεθυσμένη και οι άλλοι δύο τον βοήθησαν να της αφαιρέσει το παντελόνι, ακινητοποιώντας τα χέρια και τα πόδια της. Και οι τρεις, όπως είπε, ήλθαν σε επαφή μαζί της ταυτόχρονα. Αφού ολοκλήρωσαν, εγκατέλειψε το δωμάτιο, τηλεφώνησε στην αδερφή της και πήγαν κατευθείαν στο παραπάνω Αστυνομικό Τμήμα.
Από εκεί, όπως προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, η κοπέλα μαζί με την αδερφή της, μετέβησαν με περιπολικό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να ελεγχθεί από ιατροδικαστή.
Κατά την αναμονή της και ενώ θα παρουσιαζόταν στον ιατροδικαστή, η κοπέλα άρχισε να φωνάζει, λέγοντας ότι ήθελε να φύγει από το Γ.Ν. Ρόδου γιατί θα ταξίδευε το μεσημέρι με αεροπλάνο για την Αγγλία.
Τότε ο αστυνομικός τις μετέφερε ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα απ’ όπου έφυγαν χωρίς να δώσουν άλλα στοιχεία για να βοηθήσουν στο έργο της έρευνας. Ο αστυνομικός ανέφερε μάλιστα ότι η συνεργασία των δύο γυναικών προς αυτούς ήταν μηδενική.
Η Αγγλίδα στις 29 Μαΐου 2008, μία ημέρα μετά το περιστατικό εμφανίστηκε στην αστυνομία της Northumbria, όπου έδωσε κατάθεση, καταγγέλλοντας αυτή τη φορά τους κατηγορούμενους για βιασμό και εξετάστηκε από ιατροδικαστή 48 ώρες περίπου μετά το περιστατικό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Μ. Χατζηάμαλος και Δ. Οικονόμου, που χθες ζήτησαν από το δικαστήριο αφενός την αυτοπρόσωπη παρουσία  της φερόμενης ως θύματος και αφετέρου την παύση της δίωξης σε βάρος των εντολέων τους, διότι με δήλωση της είχε τονίσει ότι δεν θέλει να παραστεί στη δίκη γιατί η διαδικασία θα της προκαλέσει ψυχικά τραύματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ