ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Κέντρο Καινοτομίας Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την Παρα­σκευή 4 Μαρτίου 2022, η Πρυ­τά­νισσα του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου Καθη­γή­τρια Χρυσή Βιτσι­λάκη υπέ­γραψε, παρου­σία του Πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη, μια σημα­ντική συμ­φω­νία συνερ­γα­σίας του Πανε­πι­στη­μίου με το «Διεθνές Κέντρο Ναυ­τι­λια­κών Τεχνο­λο­γιών, Τεχνο­λο­γιών και Και­νο­το­μιών ‘Aegean Neorion Innovation Center’”.

Το εν λόγω «Κέντρο Και­νο­το­μίας Αιγαίου», ιδρύουν η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΟΝΕΧ SHIPYARDS LLC και η Cisco International Limited ως ο τεχνο­λο­γι­κός πάροχος του Κέντρου και τη συνερ­γα­σία του με το Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου συνυ­πέρ­γρα­ψαν, πλέον του Δια­χει­ρι­στή του Κέντρου κου Κων­στα­ντί­νου Νικο­λού­ζου, ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, ο Πρό­ε­δρος και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της ΟΝΕΧ SHIPYARDS LLC Πανα­γιώ­της Ξενο­κώ­στας, και ο Γενικός Διευ­θυ­ντής Ελλάδας, Πορ­το­γα­λίας, Κύπρου, Μάλτας της Cisco International Limited Αντώνης Τσι­μπού­κης.

Κατά τη λαμπρή τελετή υπο­γρα­φής που έλαβε χώρα στην έδρα της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, ο κ. Πρω­θυ­πουρ­γός και ο κ. Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσαν την εμπι­στο­σύνη τους στο σημα­ντικό επι­στη­μο­νικό έργο που παρά­γε­ται από το Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου και την ενεργή στήριξή τους σε αυτό.

Με την υπο­γραφή του μνη­μο­νίου συνερ­γα­σίας, το Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου ανα­λαμ­βά­νει ως «ακα­δη­μαϊ­κός πυλώνας» του Κέντρου για την από κοινού ανάληψη πρω­το­βου­λιών και υλο­ποί­ηση δράσεων και παρεμ­βά­σεων προς όφελος της Κοι­νω­νίας που θα αφορούν, μεταξύ άλλων σε: Έργα Και­νο­το­μίας, Ερευ­νη­τικά Προ­γράμ­ματα, Start-up Incubation, Δια βίου Εκπαί­δευση, Ψηφιακό Μετα­σχη­μα­τι­σμό, Ημε­ρί­δες, Πρα­κτική Άσκηση και ερευ­νη­τικό έργο φοι­τη­τών/τριών, νέες λύσεις στα προ­βλή­ματα της Κοι­νω­νίας και της Περι­φέ­ρειας και συμβολή στην ανα­βάθ­μιση του ανθρώ­πι­νου δυνα­μι­κού της Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης. Όπως ρητά ανα­φέ­ρε­ται: «Από τη συνερ­γα­σία των μερών εκτι­μά­ται

ότι θα ανα­πτυ­χθούν πολύ­τι­μες συνέρ­γειες, πολ­λα­πλα­σια­στικά απο­τε­λέ­σματα και οικο­νο­μίες κλί­μα­κας στο κρίσιμο πεδίο της περι­φε­ρεια­κής και τοπικής ανά­πτυ­ξης, γεγονός που θα συμ­βάλ­λει στην ανα­βάθ­μιση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γίας των επι­χει­ρή­σεων και οργα­νι­σμών του Αιγαίου καθώς και της Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης και θα συμ­βάλ­λει στην βελ­τί­ωση της ποιό­τη­τας ζωής των κατοί­κων.»

 

Η Πρυ­τά­νισσα

 

Καθη­γή­τρια Χρυσή Βιτσι­λάκη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.