Επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στις 11 Φεβρουαρίου στην Κίναρο τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στη νησίδα των Δωδεκανήσων, παρουσία συγγενών τους.

Παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

«Σήμερα, τιμούμε τους ήρωες αντιναυάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και τον πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος εδώ στην Κίναρο. Έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται καθημερινώς εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η μοίρα αποφάσισε να μπουν στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με τους ήρωες των Ιμίων, μαζί με τους ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης.

Θα τους απονεμηθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα αναλάβουμε – μαζί με τις οικογένειές τους – να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα παιδιά τους και στις συζύγους τους, χωρίς βέβαια να μπορέσουμε ποτέ να αναπληρώσουμε το κενό που αφήνουν. Μια λέξη μόνο μπορεί να βγει από το στόμα όλων των Ελλήνων: αθάνατοι» ανέφερε ο κ. Καμμένος, που συναντήθηκε και με την 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της είναι οι δύο μόνιμοι κάτοικοι στην Κίναρο.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ