Τοπικές Ειδήσεις

Παρουσίαση ERASMUS+ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 οργανώθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής τελετή με αφορμή την παραλαβή και παρουσίαση της πινακίδας για τη συμμετοχή του σχολείου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ CHLOERIS με τίτλο «Πολιτειότητα, Αναπηρία, Τόποι , Ολυμπισμός , Σεβασμός, Συμπερίληψη» 2020-23 .

To πρόγραμμα εγκρίθηκε και εκπονείται σε συνεργασία με την Ακαδημία της Νορμανδίας μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου και με τη συμβολή της κας Αγλαΐας Γαλανοπούλου , συντονίστριας γαλλικών του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δημοτικά και Γυμνάσια από Γαλλία, Βουλγαρία και από την Ελλάδα σχολεία από τη Λέσβο, την Ξάνθη και από τη Ρόδο τα ΔΣ Κρεμαστής και Παραδεισίου.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μπάρδος , οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Σταμάτης και Αθανάσιος Στάμος , ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Παπαοικονόμου, οι συντονιστές του 2ου ΠΕΚΕΣ Νότιου Αιγαίου Αγλαΐα Γαλανοπούλου και Δημήτρης Ματζάνος , ο Δ/ντης του ΔΣ Παραδεισίου Γιώργος Ντέντας ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μιχάλης Λούπης, εκπρόσωποι γονέων και των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Δ/ντρια του Σχολείου Αικατερίνη Σοκορέλου και όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν τον λόγο και τόνισαν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας αφού συνεχάρη το σχολείο για τη δράση αυτή μίλησε και με το ρόλο του εκπαιδευτικού και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει σήμερα το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί των Γαλλικών Μαρία Βασιλάκη και των Αγγλικών Χρύσα Φιλιπποπούλου παρουσίασαν σύντομα τα βασικά στοιχεία του project.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των Ε-ΣΤ Τάξεων με καθημερινές δράσεις αλλά και με τη συμμετοχή μικρότερων και υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όλων των ειδικοτήτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το logo και η πινακίδα που είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς των εταίρων του προγράμματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου