Τοπικές Ειδήσεις

Την άμεση μεταφορά και λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κ.Υ Αστυπάλαιας, ζήτησε ο Μ. Κόνσολας

O Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά την άμεση μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας της Αστυπάλαιας.

Όπως αναφέρει, έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικός θάλαμος για να εγκατασταθεί ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ στο Κέντρο Υγείας του νησιού υπηρετεί και γιατρός με ειδικότητα ακτινολόγου.

Τονίζει ότι η Αστυπάλαια βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα νοσοκομεία του νομού και για αυτό το λόγο επιβάλλεται η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η παροχή δυνατότητας ακτινολογικών εξετάσεων θα αποτελεί μια θετική εξέλιξη σε αυτό το στόχο.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν οι ανάγκες της δημόσιας υγείας έχουν αυξηθεί, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, με δεδομένο ότι η υποδομή έχει ήδη ολοκληρωθεί, προέχει η άμεση εγκατάσταση και λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος, από τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει και γιατρός ακτινολόγος.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Εγκατάσταση και λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Αστυπάλαια ανήκει στα Δωδεκάνησα, βρίσκεται, όμως, σε μεγάλη απόσταση από το διοικητικό κέντρο αλλά και τα μεγάλα νοσοκομεία του νομού.

Το γεγονός αυτό επιβάλλει την ενίσχυση και εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Ιδιαίτερα όταν τα τελευταία χρόνια, το νησί έχει μπει με ιδιαίτερες αξιώσεις και ξεχωριστή δυναμική στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

Είναι καθοριστικής σημασίας η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Αστυπάλαιας.

Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε ειδικός θάλαμος για να εγκατασταθεί ακτινολογικό μηχάνημα ενώ στο Κέντρο Υγείας του νησιού υπηρετεί και γιατρός με ειδικότητα ακτινολόγου.

Με δεδομένο ότι η υποδομή έχει ήδη ολοκληρωθεί, προέχει η άμεση εγκατάσταση και λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση και λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου