Τοπικές Ειδήσεις

Συγκέντρωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών στο πλαίσιο δράσεων του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στην οδό Μεγ. Κωνσταντίνου 18B έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου» το οποίο και θα φωταγωγηθεί για εκείνη την ημέρα στο χρώμα του ροζ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου την οποία έκανε αποδεκτή αμέσως ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, προκειμένου να συμβάλει κι εκείνος με τις δυνάμεις τους στον ιερό σκοπό της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

«Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Καθίσταται λοιπόν μείζονος σημασίας η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση. Στη προσπάθεια αυτή, σημαντικότερο παράγοντα αποτελεί η ευαισθητοποίηση των γυναικών για προληπτικό έλεγχο.  Δεν θα πρέπει, λόγω της πανδημίας του Covid-19, να αμελούμε την υγεία μας. Είναι απαραίτητη η πρόληψη να μπει στην καθημερινότητά μας. Ο προγραμματισμένος, τακτικός, προληπτικός έλεγχος οφείλει να πραγματοποιείται με συνέπεια καθώς η  έγκαιρη διάγνωση αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία» λέει η κ. Κρητικού.

Παραλλήλως, ευχαριστεί μέσω της «δ» τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της και την κάλυψη των εξόδων την οποία ανέλαβε ο ίδιος και παράλληλα καλεί όποιον επιθυμεί να παραβρεθεί στην αυριανή συγκέντρωση, για να σταλεί το μήνυμα της αναγκαιότητας της πρόληψης σε όλη τη ροδιακή κοινωνία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου