Ειδήσεις

Δόθηκαν οι πρώτες άδειες σε μικροπωλητές

Χαμόγελα ικανοποίησης κυριάρχησαν χτες στο Δημαρχείο Ρόδου, καθώς οι τέσσερις πρώτοι μικροπωλητές, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ‘Ακταίον’ και κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους, έλαβαν την άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου.
Παραδίδοντας τις άδειες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας είπε: «Ολοκληρώσαμε σήμερα μια διαδικασία την οποία ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας. Πρόκειται για ένα ανοιχτό ζήτημα 20-25 ετών, και αφορά την αδειοδότηση των μικροπωλητών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ‘Ακταίον’. Μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, δόθηκε μια προθεσμία σε όσους ενδιαφέρονται, ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι τέσσερις πρώτοι σήμερα παίρνουν την άδειά τους, ενώ έχει δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος του μηνός για όσους ενδιαφέρονται να προσκομίσουν τα χαρτιά που απαιτούνται και να πάρουν κι εκείνοι άδεια. Κατόπιν, όσοι δεν έχουν πια δικαιώματα εκεί, θα πρέπει να αποχωρήσουν και για όσες θέσεις θα μείνουν θα γίνει προκήρυξη από τον Γενάρη του 2017. Αυτές οι άδειες που δίνονται σήμερα, είναι αορίστου χρόνου, με την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα γίνεται ανανέωση με την υποβολή των ενημεροτήτων και σύμφωνα με το Νόμο».
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος έχει μπει ήδη τάξη στην περιοχή και η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητικά.
Οι τέσσερις πρώτοι μικροπωλητές που πήραν άδεια είναι οι εξής:
Καπετάν Γεωργίου Μιχαήλ, Καλούδη Μαρία, Κουμπαράς Σπύρος και Ζαγοριανού Θεμελίνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου