Ειδήσεις

«Ανοίγει ο δρόμος» για φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω του επαναϋπολογισμού των κλιμάκων χρέωσης για τις υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Από 1600 κιλοβατώρες η πρώτη, από 1600 έως 2400 η δεύτερη και από 2400 και πάνω η τρίτη. Κάποιος που είχε κάψει  1800 κιλοβατώρες π.χ., μέχρι τώρα χρεωνόταν ακριβότερα τις ΥΚΩ καθώς είχε περάσει την πρώτη κλίμακα. Πλέον, θα χρεώνεται τις 1600 με την πρώτη κλίμακα και θα πληρώνει ακριβότερα μονό τη διάφορα των 200 KWH.

AdTech AdΣύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι νέες χρεώσεις φέρνουν μειώσεις για τις καταναλώσεις 2000-4000 KWH το τετράμηνο, κάτι που καλύπτει το 50-60% των μέσων νοικοκυριών.

Οι χρεώσεις για υπηρεσίες κοινής ωφελείας αναμένεται να μειωθούν σε βάθος χρόνου και απο τη διασύνδεση των νησιών που πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, την πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας θα πρέπει να την εγκρίνει πρώτα το Υπουργείο  το οποίο θα ανακοινώσει την απόφασή του στο τέλος του μήνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου