Ειδήσεις

Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του ελληνικού πανεπιστημίου και της δημόσιας εκπαίδευσης»

«Μία ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις» είπε αρχικά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης  μέσω της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης. και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε τους αρεστούς. Η αναξιοκρατία είναι εργαλείο της πολιτικής σας».

«Γι’ αυτό σπάσατε κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων» τόνισε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «αναζητείτε συναίνεση σε θέματα χαμηλότερης αξίας».

«Πρέπει να σταματήσει η εγχώρια πολιτική ελίτ να αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρο. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις μεγάλες αλλαγές» τόνισε στη συνέχεια.

«Ποιοι είναι οι ανεξέλεγκτοι; Αυτοί που κόπιασαν για να μαθευτεί η αλήθεια; Περιμένω να πάρετε θέση, αδειάσατε για άλλο θέμα τον κ. Φλωρίδη. Κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ αλλά σας ενοχλούν τα θεσμικά αντίβαρα» είπε απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

«Η μείωση των ανισοτήτων είναι η αγωνία των ελλήνων πολίτων. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να το πετύχουμε. Θέλουμε ανάπτυξη για όλους. Και κράτος που αγκαλιάζει τους πιο ευάλωτους Ελληνες».

«Δεν ανοίγετε ενεργειακούς δρόμους, δεν ασχολείστε με τις ενεργειακές κοινότητες, δεν εξασφαλίζετε την ενεργειακή δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η επιθέωρηση εργασίας υποβαθμίζεται. Θέλουμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις. Θα φέρουμε ειδική νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ».

«Δεν γνωρίζετε ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δημιουργήσει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων κατοικιών; Εμείς επιμένουμε σ’ αυτό το σχέδιο. Μπορεί να βοηθήσει αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα καλπάζει. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει ελέγχους στην αγορά».

«Νάρκη είναι το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Θα προστατεύσετε την πρώτη κατοικία; Από ότι φαίνεται δεν σας απασχολεί. Ούτε το ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Κουβέντα δεν είπατε για την ένταξη στα βαρέα των υγειονομικών» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συνέχισε στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ξεχάσατε ότι επί των ημερών σας χιλιάδες σπούδαζαν σε ιδιωτικά κολλέγια;»

«Το εμπόριο πτυχίων χωρίς υπόβαθρο θα πρέπει να σταματήσει. Οι νέοι χρειάζονται εφόδια υψηλού επιπέδου. Η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, του ελληνικού πανεπιστημίου είναι προτεραιότητά μας» ανέφερε.

«Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση για μάχες δίπλα στον πολίτη. Με δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις. Κριτήριο θα είναι πάντα το εθνικό συμφέρον και ο σεβασμός στους θεσμούς» κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου