Ρεπορτάζ

Τέθηκαν «επί τάπητος» τα σοβαρότερα προβλήματα της Δωδ/σου

Επί τάπητος έθεσαν όλα τα ζητήματα της Δωδεκανήσου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου “Διαγόρας” της Ρόδου, το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Ιουλίου 2014.

Αρχικά, οι πληροφορίες για την επίσκεψη του κ. Σαμαρά ήταν συγκεχυμένες, καθώς δεν υπήρχε καθόλου χρόνος για να παραμείνει στην Ρόδο επιστρέφοντας από το Καστελόριζο. Ωστόσο, κάλεσε κάποιους παράγοντες και πολιτικούς εκπροσώπους σε μια κλειστή συνάντηση.

Συμμετείχαν οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, ο νέος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο τέως βουλευτής κ. Ιωάννης Παππάς, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Τάκης Μιχαήλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο νέος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάμπης Κόκκινος και ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Μηνατσής.

Από την συνάντηση αυτή, δεν έλειψαν τα… ευτράπελα, αφού, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχουν προσκληθεί από κανέναν -ούτε φυσικά από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ούτε από τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου- εμφανίσθηκαν οι κυρίες Μαριάννα Κολώνα (Θεματική Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΟΔΕ), Σοφία Χατζηγεωργίου (Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Ρόδου) και Αναστασία Τσούλλου – Δημητριάδη (η οποία, σημειωτέον, όχι μόνον δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά ούτε καν ανήκει στη Ν.Δ. ως απλό μέλος!!!) και απαίτησαν να συμμετάσχουν στην σύσκεψη. Παρά το γεγονός ότι τους επετράπη η είσοδος, η παρουσία τους προκάλεσε πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι και την Δευτέρα, αφού στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, που ενημερώθηκαν γι’ αυτό, εξέφρασαν την έντονη “δυσφορία” τους γι’ αυτή τη συμπεριφορά!

Να σημειωθεί ακόμη, ότι πολλοί έσπευσαν να επιρρίψουν ευθύνες στην πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές διαμαρτυρίας προς τη ΝΟΔΕ και προς τα στελέχη της Ν.Δ. που επέτρεψαν να παραστούν σε αυτή την συνάντηση, που είχε “πριβέ” χαρακτήρα, να έρθουν και άλλα πρόσωπα και παράγοντες τους οποίους δεν είχε προσκαλέσει το γραφείο του Πρωθυπουργού!

Πληροφορίες της ‘δ’ αναφέρουν ότι η όλη συμπεριφορά τους προκάλεσε “αλυσιδωτές” αντιδράσεις αφού ακόμη και ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, από την στιγμή που ζήτησε να δει μόνον λίγους αυστηρά κομματικούς εκπροσώπους και όχι άλλα πολιτικά στελέχη και παράγοντες, που δεν ήταν προσκεκλημένοι.

Στη σύσκεψη στο αεροδρόμιο τέθηκαν όλα τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της περιοχής όπως
1) η λαθρομετανάστευση, όπου ο κ. Σαμαράς κάλεσε επί τόπου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια και του ζήτησε να παρέμβει συνολικά και να ενισχύσει άμεσα τις δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος
2) το ξεμπλοκάρισμα της μαρίνας, του καρνάγιου και της μαρίνας Μανδρακίου όπου ο πρωθυπουργός συνομίλησε την ίδια στιγμή τηλεφωνικά με τον κ. Εμίρη που ενδιαφέρεται για να κάνει επενδύσεις -επίσης συνολικά στην Ρόδο
3) η Ροδιακή Έπαυλη και η επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει
4) η νησιωτικότητα και η εφαρμογή της σε όλα τα επίπεδα
5) η Υγεία και οι ελλείψεις στα νησιά μας με πρωταρχικό την στελέχωση των μονάδων Υγείας με γιατρούς στα νησιά

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για λύσεις και επικοινωνούσε συστηματικά με υπουργούς και άλλους αρμόδιους για τα ζητήματα, που ετίθεντο.
Να σημειωθεί ότι στις 13 του μηνός ο πρωθυπουργός αναμένεται για επίσημη επίσκεψη κορυφής στη Ρόδο με τον Πρόεδρο της Κίνας.
Μαζί με τον κ. Σαμαρά αναμένεται να αφιχθούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μυταράκης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού αναφέρθηκε με δηλώσεις του χθες ο νέος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Είχαμε δίωρη συζήτηση με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά. Σε τέτοιες συναντήσεις, που κάποιοι ειρωνεύονται δίνονται λύσεις. Ο πρωθυπουργός ήταν πρόθυμος να επικοινωνήσει με τους αρμοδίους φορείς. Για κάποια ζητήματα δρομολογήθηκαν και λύσεις», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως δόθηκε λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό 140 επενδύσεων από το ΕΣΠΑ 1.
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρόδο αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης και νέος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στο Καστελόριζο. Έλαβε μέρος σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Λιβέρης. Ανταποκρίθηκα και εγώ στην πρόσκληση του συμπατριώτη μας», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως ειδικά για τα προβλήματα που τέθηκαν από το δήμαρχο Καστελορίζου κ. Γ. Αχλαδιώτη, δόθηκαν λύσεις.

«Ο πρωθυπουργός αντέδρασε αστραπιαία, επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπουργούς και δόθηκαν λύσεις», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, που έθεσε σειρά θεμάτων στον πρωθυπουργό.
«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό αρκετά ζητήματα. Παρέδωσα στον κ. Α. Σαμαρά και το υπόμνημα που μου ζήτησε. Με ικανοποίησε το γεγονός ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο τέθηκαν τα ζητήματα που συζητήσαμε στο Καστελόριζο. Μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις για θέματα που καρκινοβατούν», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Προσπάθησα να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δόθηκε και ζήτησα να δοθούν λύσεις για συγκεκριμένα θέματα. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό και την επόμενη Κυριακή 13 του μηνός που θα έρθει στη Ρόδο και πάλι για την υποδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας για διάφορα θέματα με στόχο να προωθηθούν λύσεις», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός θα έρθει ξανά στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ιεραρχηθούν τα θέματα και μόλις είμαστε έτοιμοι θα έρθει ξανά στη Ρόδο για να τα εξετάσει. Η νέα συνάντηση προσδιορίστηκε για τον Σεπτέμβριο όταν δηλαδή θα αναλάβουν οι νέοι αιρετοί στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Παρουσία του πρωθυπουργού συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τη Ρόδο και όχι μόνο. Η σύσκεψη δεν διήρκεσε πολύ αλλά δρομολογήθηκαν λύσεις», δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ν Βενετοκλή.
Την πικρία του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς γιατί δεν προσκλήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο.

«Δεν κλήθηκα να λάβω μέρος στη σύσκεψη. Είμαι ενήμερος μόνο για την επίσκεψή του στη Ρόδο στις 13 Ιουλίου. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας μελών της κυβέρνησης με Κινέζους αξιωματούχους», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
«Ενημερώθηκα πως τέθηκε το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης και άλλα ζητήματα. Ήταν παράλειψη να μην καλέσουν το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη. Εκφράζω την πικρία μου για το θέμα», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου